недеља, 8. децембар 2019.

Karfiol pire

Mi obožavamo pire od krompira ali po nekad volim da probam i nešto novo pa je ovog puta došao na red da se isproba i pire od karfiola. Tačno je da nije isto što je i pire od krompira ali je podjednako dobar i nama se jako dopao.


Sastojci: 1 veća glavica karfiola, 3 čena belog luka, 1 kašika kisele pavlake, 1 do 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ili ulje od avokada, 30 g ili po ukusu izrendanog parmezan sira, po ukusu so i biber, peršun, vlašac

Priprema:   Karfiol očistiti, oprati i iskidati na manje cvetiće.
Beli luk očistiti i ostaviti cele čenove.
Staviti sve u posudu i skuvati na pari. ( ovaj korak je važan jer ako se kuva u vodi, karfiol će upiti dosta tečnosti i može da se desi da vam bude vodnjikavo )

Skuvani karfiol propasirati, dodati hladno ceđeno ekstra devičansko maslinovo ulje ili ulje od avokada, ( ko želi, može da zameni sa puterom ) kiselu pavlaku i na kraju parmezan sir ( njega dodajte onoliko koliko je potrebno da vam zgusne pire ) posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti seckanim peršunom ili vlašcem i poslužiti.

Idealno je uz pečeno meso, kod nas je bilo sa pečenom piletinom.
Prijateljica, koja je nekad pravila ovakav pire rekla mi je da joj se nije dopao, juče je probala ovaj i bila je oduševljena....pa probajte i vi,možda će se i vama dopasti.

Piletina sa 40 čenova belog luka
Kod nas je bio poslužen sa piletinom ( za koju će recept biti sutra )

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар