уторак, 3. децембар 2019.

Krmenadle u pijanom sosu od gljiva

Ručak koji je dovoljno dobar da se posluži svojim ukućanima kao nedeljni ili za druženje sa vama dragiim ljudima.


Sastojci:  4 deblje krmenadle, 2 do 3 kašike putera, 30 do 40 g sitno mlevenog blanširanog badema, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/2 kašičice crnog luka u prahu, 1 kašičica suvog italijanskog začina, po ukusu so i biber
Sastojci za pijani sos :  500 g gljiva, 3 čena sito isečenog belog luka, 2 male glavice sitno isečene ljutike, po potrebi putera, 100 ml brandy, 150 ml pavlake za kuvanje, 150 ml pileće supe, 2 do 3 pune kašike sitno izrendanog parmezana, 1 kašičica italijanskog začina, nekoliko grančica majčine dušice, peršun

Priprema:  Krmenadle oprati i osušiti kuhinjskim papirom, možete ih blago posoliti i pobiberiti i ostaviti sa strane dok pripremate sve ostalo.
U veći tanjir staviti mlevene blanširane bademe, dodati beli luk i crni luk u prahu, italijanski začin i svaku krmenadlu uvaljati u ovu smesu.
U dublji i veći tiganj zagrejati puter da se otopi a možete pola ulja pola putera, šta više volite i na zagrejanom ulju ispržiti krmenadle samo da vam lepo porumene, ali ne i izgore, sa obe strane.
Izvaditi krmenadle i staviti u neku vatrostalnu činiju i sve to staviti u zagrejanu rernu na 175°C da se krmenadle dopeku dok vi pripremate sos.

U isti tiganj dodati očišćene i sečene na malo deblje listiće gljive i ako je potrebno dodati još malo putera, pržiti ih dok malo porumene, dodati sitno iseckanu ljutiku i beli luk i pržiti dok luk ne omekša, mešajte češće da vam beli luk ne izgori. Najbolje je ovo pržiti na nižoj temperaturi.
Sipati brandy i pržiti sve zajedno, varjačom izgrebati dno tiganja da se svi ukusi sjedine i otope i kuvati dok alkohol ne ispari, naliti sa pilećom supom, dodati pavlaku za kuvanje, posoliti, pobiberiti, dodati grančice majčine dušice, italijanski začin i malo seckanog peršuna, sitno izrendan parmezan vratiti krmenadle u tiganj, zajedno sa ispuštenim sokovima i poklopiti i kuvati na tišoj temperaturi oko 10 do 15 minuta dok se sos ne ukuva, ali pazite da vam se ne zgusne previše jer trebate da imate sos da prelijete krmenadle, ako je potrebno, dodati još malo pileće supe i pavlake za kuvanje.

Gotove krmenadle posuti dsa seckanim peršunom i poslužiti sa prilogom po vašem ukusu.
Kod nas je bio pire od karfiola.


Prijano!!!!

Нема коментара:

Постави коментар