четвртак, 26. децембар 2019.

Kokos gnezda

Dan posle Božića i vi verovatno već imate puno kolača, ovo možete napraviti za Novu Godinu i nije vam potrebna rerna, brzo se naprave a još brže pojedu.


Sastojci: 180 g krem sir, 50 g kokosove masti ili neslanog putera, 60 g sitnog kokosovog brašna, 45  šećera u prahu, 2 kašičice soka od limuna, korica od pola limuna, 1 kesica vanilinog šećera sa ukusom limuna,  krupniji kokos za valjanje kuglica, čokoladne kapljice

Priprema:  Ostaviti krem sir i kokosovu mast da omekša na sobnoj temperaturi. ( ako nemate kokosovu mast koristite neslani puter )

U zdelu staviti omekšali krem sir, kokosovu mast, prosejan prah šećer, limunov sok, ( umesto limunovog soka možete da koristite limunčelo ) izrendanu koricu limuna, vanilin šećer sa ukusom limuna i umutiti mikserom u kremastu masu.
Ako želite limun zamenite pomorandžomm odlični su i sa njom.
Dodati sitan kokos i sjediniti sve zajedno.

Pripremljenu masu  staviti u frižider na pola sata ili ako je potrebno i duže dok se masa ne stegne.

Od ohlađene mase praviti kuglice veličine koje vi volite, kod mene je svaka kuglica 8g  i svaku kuglicu uvaljati u krupniji kokos. Dobićete 21 kuglicu.

Možete ostaviti da budu kuglice ili u svaku kuglicu utisnuti veliku kapljicu čokolade
hersheys kisses
Pred služenje izvaditi iz frižidera i ostaviti 15 do 20 minuta da odstoje na sobnoj temperaturi.

Čuvati u zatvorenoj kutiji na hladnom mestu.


Prijatno!!!!



Нема коментара:

Постави коментар