уторак, 3. мај 2022.

Ćuftete u luku omotanim slaninom

Ovo može da vam bude ručak ili finger food....


Sastojci: 450 g mlevene piletine, 1 jaje, 3 čena belog luka, 1 do 2 kašike sitnije sečenog peršuna, 1 kašika sosa za roštilj, 1 kašičica senf sa celim zrnom, 1 kašičica tučene ljute paprike ili po ukusu, oko 50 g hlebnih mrvica ( panko ), pola kašičice mešavine italijanskih začina, po ukusu so, biber, suvi začin za piletinu, 150 g mozzarella sir, 3 do 4 glavice crnog luka, šnite dimljene slanine

Priprema:  Luk očistiti, odeseći malo od gore i dole i raseći po dužini jednu stranu.
Vrlo pažljivo odvojiti slojeve jedan od drugog. Za ovu količinu mesa potrebno vam je oko 3 veće glavice crnog luka.
Ako pravite za ručak onda koristite veće glavice a ovo se isto može napraviti i za finger food, samo onda nađite najmanje glavičice luka, da su vam ćuftete što manje.

U zdelu staviti mleveno meso, dodati jaje, sitno iseckan beli luk i peršun, unutrašnji delovi, koji su vam ostali od glavica luka, sitno iseckajte te i to staviti u zdelu sa mesom, sve začine, senf, sos za roštilj i sve dobro izmešati i dodavati hlebne mrvice samo onoliko koliko vam je potrebno da sjedinite celu masu da bude kompaktna.

Sir iseći na kockice, veličina će zavisiti od veličine ćuftete.
Uzeti meso iz zdele i na dlanu malo prstima rastanjiti i u sredinu staviti kocku siru i sve lepo zatvoriti da ne bi vam sir iscurio prilikom pečenja.


Vrlo pažljivo staviti ćuftetu u isečeni luk i pazite da nemate previše mesa da vam viri van luka.
Tako raditi dok imate materijala.


Staviti šnitu slanine na radnu površinu i na nju napunjen luk i obaviti sa slaninom što više možete. ( ako je potrebno pričvrstiti čačkalicom )


Poređati ih na pleh prekriven pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 45 ili dok vam slanina ne postane hrskava.


Pečene ćuftete premazati sa sosom za roštilj, ili poslužiti sos sa strane.


Prijatno!!!


Нема коментара:

Постави коментар