Torta koja se ne peče,koja nije skupa i koju možete da napravite za sat vremena.
Priprema:
U šerpu staviti mleko, vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ) i šećer ( ko voli slađe može i 300 g ) i pustiti da provri.
Kad mleko provri polako dodavati griz i stalno mešajući da nemate grudvice, kuvati dok se ne zgusne.
Skuvani griz skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi,povremeno mešajući.
U ohlađeni griz dodati omekšali puter i mlevene lešnike ( koje ste prethodno propekli i očistili od ljuskica ) i sve zajedno umutiti mikserom u finu glatku smesu.
U ohlađeni griz dodati omekšali puter i mlevene lešnike ( koje ste prethodno propekli i očistili od ljuskica ) i sve zajedno umutiti mikserom u finu glatku smesu.
Ja sam ceo fil podelila u deset malih posudica i svaka je imala 155g fila u njoj.
Svaku koru sam premazala sa filom i svaku sledeću koru kad sam
stavljala preko fila, lagano sam je pritisla da se kora i fil zalepe.
Zadnju koru takođe premazati sa filom, posuti sa seckanim ili mlevenim lešnicima i ostaviti preko noći u frižider.
Iseći na šnite ili kocke i poslužiti.
Recept je iz magazina “Pošalji Recept” i autor recepta je Nataša Struhar iz Bačkog Petrovca
Moje korice su bile 10% gratis i lično mislim da sam mogla sa ovim većim koricama da napravim smesu i po za fil.
Tortu sam nosila prijatelju za slavu pa nemam presek, ali ću je uskoro ponoviti za naše kućne potrebe pa ćemo imati presek.
Zadnju koru takođe premazati sa filom, posuti sa seckanim ili mlevenim lešnicima i ostaviti preko noći u frižider.
Iseći na šnite ili kocke i poslužiti.
Recept je iz magazina “Pošalji Recept” i autor recepta je Nataša Struhar iz Bačkog Petrovca
Moje korice su bile 10% gratis i lično mislim da sam mogla sa ovim većim koricama da napravim smesu i po za fil.
Tortu sam nosila prijatelju za slavu pa nemam presek, ali ću je uskoro ponoviti za naše kućne potrebe pa ćemo imati presek.
Нема коментара:
Постави коментар