среда, 6. септембар 2017.

Lešnik torta sa rozen koricama

Torta koja se ne peče,koja nije skupa i koju možete da napravite za sat vremena.


Sastojci: 1 pakovanje korica za rozen tortu,1 liter mleka,250 g šećera, kesica vanilinog šećera,130 g griza,200 g pečenih mlevenih lešnika,250 g putera

Priprema:
U šerpu staviti mleko, vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ) i šećer ( ko voli slađe može i 300 g ) i pustiti da provri.
Kad mleko provri polako dodavati griz i stalno mešajući da nemate grudvice, kuvati dok se ne zgusne.
Skuvani griz skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi,povremeno mešajući.
U ohlađeni griz dodati omekšali puter i mlevene lešnike ( koje ste prethodno propekli i očistili od ljuskica ) i sve zajedno umutiti mikserom u finu glatku smesu.
Ja sam ceo fil podelila u deset malih posudica i svaka je imala 155g fila u njoj.
Svaku koru sam premazala sa filom i svaku sledeću koru kad sam stavljala preko fila, lagano sam je pritisla da se kora i fil zalepe.



Zadnju koru takođe premazati sa filom, posuti sa seckanim ili mlevenim lešnicima i ostaviti preko noći u frižider.
Iseći na šnite ili kocke i poslužiti.
Recept je iz magazina “Pošalji Recept” i autor recepta je Nataša Struhar iz Bačkog Petrovca
Moje korice su bile 10% gratis i lično mislim da sam mogla sa ovim većim koricama da napravim smesu i po za fil.

Tortu sam nosila prijatelju za slavu pa nemam presek, ali ću je uskoro ponoviti za naše kućne potrebe pa ćemo imati presek.


 Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар