Obožavam beli luk, a ovako pripremljen hleb je idealno predjelo ili prilog nekoj finoj salatici.
Sastojci:1 stari hleb,75 do 100 g putera,1 kašika maslinovog ulja,4 do 5 čena belog luka ( ili više ako volite ),2 kašike sitno seckanog peršuna,1 kašika majčine dušice,soli po ukusu
Priprema:
Puter i kašiku maslinovog ulja otopiti u šerpicu,dodati 4-5 čena pasiranog belog luka ,ako je puter neslan,dodati pola kašičice soli i sve to pržite na tihoj temperaturi ,mešajući.Dodajte seckani peršun i majčinu dušicu i sve dobro sjedinite.
Hleb iseći na šnite, ali ne do kraja i pomoću male kašičice punite između kriški hleba sa smesom iz šerpice.
Uviti hleb u foliju i peći na 185*C oko 15 minuta, otvoriti foliju i zapeći da dobijete lepu hrskavu koricu još 5 minuta.
Kod nas za kasni doručak sa jajima na postelji od mladog luka,šampinjona i ljute papričice,uz sir i paradajz
Prijatno!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb
Нема коментара:
Постави коментар