недеља, 21. октобар 2012.

Poširane breskve sa prelivom od malina


Ako hoćete lepe i mirisne breskve koje možete poslužiti sa sladoledom od vanile ili sa vaflama i šlagom., a možete ih jesti i samo tako, dobro rashladjene.


Sastojci:

6 većih breskvi, prepolovljene na pola
200 gr šećera
500 ml vode
175 ml belog vina
1 šipka vanile (ako nemate šipku, stavite vanilin šećer)
1 šipka cimeta
15-20 komada bibera u zrnu
1 limun koricu
1/4 kašićice soli
200 g malina
1 papir za pečenje

Priprema:

 Breskve oprati, raseći ih na pola i izvaditi im košpice.

  U širu šerpu, staviti šećer, zrna bibera, vodu, vino, polomljenu šipku vanile, ili vanilin šećer, polomljenu šipku cimeta i koru od limuna (ja sam sa onim nožićem što čistite krompir “oljuštila” limun), staviti breskve, sečenu stranu dole i pustite da sve to provri.

  Kad je tečnost provrela, pokriti sa papirom za pečenje, smanjiti temperaturu i pustiti da se kuva na tihoj temperaturi oko 7-10 minuta, u zavisnosti od breskvi, gotove su kad vam nož ide vrlo lagano kroz njih.

  Kuvane breskve, izvaditi rupičastom kašikom i staviti u zdelu, iz koje ćete poslužiti, sipati pola malina (100g) preko kuvanih breskvi a drugi deo staviti u tečnost u kojoj su se kuvale breskve.

 Kuvati maline sa vodom dok vam pola tečnosti se ne ukuva, procediti kroz cediljku i sa varjačom preći preko malina i pritisnuti ih još malo.

 Preliti toplo preko malina i breskvi i ostaviti da se ohladi.

 Nisam sigurna odakle sam preuzela ovaj recept,ako je vaš,postavite link, rado ću dodati.

Prijatno!!!!


Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga  Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.

Нема коментара:

Постави коментар