Sada je pravo vreme da napravite ovaj liker, napravite ga više pa poklonite ga svojim prijateljima za Božić ili Novu Godinu.
Recept iz arhive
Sastojci:1 zrela kruška viljamovka,500 ml votke ili lozovače,pola štapića cimeta,četvrtina muškatnog oraha,nekoliko osušenih pomorandžinih korica,6 klinčića,150 g šećera
Priprema:
Uzeti veću, čistu i sterilisanu teglu.
Krušku oprati i osušiti kuhinjskim papirom i izbosti je svuda okolo.Staviti krušku, koricu pomorandže,klinčiće, šipku cimeta i muškatni orah, koji ste isekli na manje komadiće u teglu i naliti sa votkom ili lozovačom.
Ostaviti na toplom sunčanom mestu, ako imate negde u kuhinji prozor, to bi vam bilo idealno mesto, da odstoji dve nedelje.
Ako nemate suvu koricu pomorandže, možete je napraviti sami.
Uzeti ne prskanu pomorandžu ili običnu pomorandžu i dobro je oprati i izribati četkicom. Oljuštiti koricu spravicom za ljuštenje krompira, ali ne ljuštiti onaj beli, gorki deo, ostaviti na toplom mestu ili u mlakoj rerni dok se ne osuši, preko noći..tako ćete dobiti mnogo lepši ukus likera.
Sipati u lepe flašice, staviti neku lepu etiketu na njoj i pokloniti svojim prijateljima a deo ostaviti za vas i uživajte u njemu.
Prijatno!!!!
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu Vanji, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga " Kuvaj za me " i koji nam je zadala temu za ovaj mesec,alkohol.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu Vanji, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga " Kuvaj za me " i koji nam je zadala temu za ovaj mesec,alkohol.
Super ! Liker od kruške još nisam probala, a kako jako volim probati i imati ovakve likere i njima darivati prijatelje ovaj ću svakako napraviti, odmah ga bilježim i ovaj tvoj jako lijepo izgleda !
ОдговориИзбришиHvala ti,draga moja Branka i ako voliš likere,probaj jer uopšte ne traži mnogo,jedino što mora da se čeka.Topli pozdrav.
Избриши