Moj muž jako voli paradajz i danas me pita da li mogu da mu napravim paradajz čorbicu, naravno, kako da ne..
Sastojci:
1 manja glavica crnog luka, sitno iseckanog
3 čena pasiranog belog luka
2 pune kašike paradajz pirea
1 puna kašičica mlevene dimljene paprike
pola kašičice mlevenog kumina
1 konzerva od 400 ml pečenog paradajza ( fire roasted tomato )
375 ml povrtnog temeljca
1 kašičica braon šećera ili po ukusu
po ukusu sveže samlevenog bibera
seckan svež bosiljak ili peršun
Priprema:
Dodati kumin, pire od paradajza i mlevenu dimljenu papriku i pržiti oko 2 minuta dok se malo ne karamelizuje pire od paradajza a kumin malo proprži.
U slučaju da je meljete, možda ćete morati dodati još malo povrtnog temeljca, u zavisnosti, koliko volite da vam je čorba gusta.
Posuti sa sitno iseckanim bosiljkom ili peršunom i poslužiti toplu sa nekim prepečenim hlebom ili garlic bread.
Iseći paradajz šljivar na polovine,preliti sa malo maslinovog ulja i ispeći ga u rerni ili na roštilju, posuti sa malo belog luka i to je to.
Нема коментара:
Постави коментар