среда, 28. јануар 2015.

Bounty čokoladice

Ove čokoladice sam nekad mnogo volela a moj stariji sin i dan danas ih voli...kad sam videla Inkinu sliku na Coolinarici, oduševila sam se i mislila sam da ću ih uskoro napraviti ...hoćeš,zaboravila sam ja njih..dok nisam počela da lutam i tražim recepte koji su bez pečenja i naiđem na ovaj inkin recept..takođe sam pročešljala i internet i recepti su mahom slični, ima neke male razlike,jedni koriste slatku pavlaku i šećer, dok drugi koriste kondenzovano mleko...meni su se učinili podjednako dobri..ovog puta sam pravila po inkinom receptu sa nekim mojim izmenama.
Ovaj recept pišem za moju prijateljicu Jasnu, koja uopšte ne jede kolače ali se oduševila sa ovim čokoladicama da je poželela da ih i sama napravi. Jasna, uživaj u njima.

Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Emina sa bloga "Happiness is homemade " koja nam je zadala temu slatka pavlaka i njoj šaljem ovaj recept.



Sastojci:

250 g kokosovog brašna
100 ml pavlake ( whipping cream ) sa 35 % masnoće ili krem od kokosa ( po receptu od Inke ide 200 ml )
250 g putera ( po inkinom receptu ide 150 g )
150 g šećera
prstohvat soli
1 kesica vanilinog šećera 
od 150 do 200 g mlečne čokolade ( kod inke je 300 g )


Priprema:

U šerpicu staviti slatku pavlaku,puter, šećer,vanilin šećer i zagrevati sve zajedno ali da vam ne provri, samo dotle dok se sav puter ne otopi, dodati kokos i izmešati sve zajedno

Četvrtasti pleh 20cm X 20cm prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu poravnjati da je svuda podjednako ravno i ostaviti u frižider preko noći da se stegne.

Sledećeg dana istresti smesu na dasku za sečenje, iseći štanglice veličine koju vi volite.

Na pari ili u mikrotalasnoj otopiti mlečnu čokoladu.
Svaki komadić kokosa preliti sa otopljenom čokoladom, tako što ćete komadić staviti na viljušku i svaki komadić prelivati kašikom sa otopljenom čokoladom.
U slučaju da čokolada postane gusta za prelivanje, otopiti je ponovo.

Svaki preliveni komadič staviti na žicu da se osuše ili na papir za pečenje.

Po želji, otopiti malo tamne čokolade,sipati je u malu kesicu za sendviče, odseći vrlo malo vrh kesice i praviti šarice po čokoladicama.

*****U inkinom receptu je 200 ml slatke pavlake i 150 g putera i smesa je bila malo mekša ali je mogla da se oblikuje. Znači može da se pravi na oba načina, ako volite unutrašnji deo da vam je mekši, kortistite inkin recept a ako volite da je unutrašnjost čvrsta onda koristiti ove gornje količine sastojaka.
Inka takođe savetuje da se koristi krupniji kokos, ja lično mislim da može bilo koji, izbor je vaš.
Takođe, ako možete da nađete krem od kokosa koristite ga umesto pavlake,ukus će biti još lepši.


Prijatno!!!!

16 коментара:

  1. Ovo bi se moglo svideti mojoj deci, moram da probam.

    ОдговориИзбриши
  2. Obožvam Bounty, imam i ja recept, ali nisam još probala da napravim! njamm

    ОдговориИзбриши
  3. nedavno sam pravila bounty ali po receptu od vanilyce (ako negriješim) i idu isti sastojci... omjere nisam upoređivala.stvarno je prelijepa poslastica,ukusna i ne previše zahtjevna...
    slike su vam prelijepe... (ponavljam se kao papagaj ali jednostavno ih moram pohvaliti)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam videla recept od vanilice, moraću da ga pogledam, ja sam ih pravila po receptu od Inke, samo sam smanjila pavlaku a povećala puter jer mi je smesa bila malo mekša, ali ništa mi nije smetala ni ta smesa i zaista su ukusne. Sledeći put ću ih praviti sa kondenzovanim mlekom, pa ću videti razliku. Od srca ti hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  4. Ovo ću obavezno da isprobam. Svi volimo Bounty!! :) Hvala, izgledaju prepresavršeno..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ih voliš, oduševićeš se ukusom...na bilo koji god način da ih napraviš,oduševićeš se.Topli pozdrav.

      Избриши
  5. Zorice svaki vas tanjur kolaca bozanstveno izgleda,vidi se da su svi preukusni......moracu ove uskoro isprobati....hvala na predivnim receptima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Aleksandra i baš mi je drago da sam otkrila tvoj blog, ima divnih recepata.

      Избриши
  6. Ovo bi bilo odlično i kao poklon, da se čokoladice zapakiraju u kutijicu, s mašnicom i prigodnom porukom, još bolje od kupovnog poklona :)

    ОдговориИзбриши
  7. Gospodjo Zorice, sve Vam je divno, izgleda (sigurna sam da i jeste) tako ukusno, lepo dekorisano. Mislim i na ceo Vas blog. Hvala Vam sto postaljate tako divne recepte. Topli pozdrav!

    ОдговориИзбриши