петак, 23. јануар 2015.

Truffles od kikiriki putera i čokolade

Jedan, od sitnih kolača koje sam pripremila za našu slavu. Ove godine sam napravila desetak vrsta sitnih kolača, da ni jedan od njih nisam pekla, a bilo ih je mnogo više na spisku, zajedno sa onima, koji su trebali da se peku, ali na moju žalost, rerna nam je otkazala "poslušnost" dan pred slavu,tako da smo morali ručak za našu familiju,kumove i prijatelje  da pomerimo za subotu 24. Na dan slave, muž i ja smo upalili sveću i imali smo pripremljeno žito,slavski kolač nismo imali...ove godine je tako a nadamo se da iduće godine se neće ponoviti ovako nešto.


Sastojci:

125 g krem sir
115 g prah šečera
135 g kikiriki putera sa manjim komadićima kikirikija
110 g čokolade za kuvanje

za valjanje kuglica:

sitnije sečenog ne slanog kikirikija
kakao

Priprema:

Umutiti krem sir, koji je sobne temperature sa prah šećerom i dodati kikiriki puter ( ja sam stavila sa komadićima kikirikija, jer volim kad kikiriki krcka pod zubima, vi, ako volite, stavite kikiriki puter, koji je totalno samleven i kremast )  i umutiti sve zajedno.

Otopiti čokoladu, na pari, ili u mikrotalasnoj pećnici, prohladiti je i dodati umućenoj smesi od krem sira i sve zajedno umutiti.

Tako umućenu smesu pokriti sa samolepljivom folijom i ostaviti u frižideru, najmanje dva sata.

Praviti male kuglice, polovinu uvaljati u sitno iseckan kikiriki a drugi deo u kakao ili u šta vi već volite.


Prijatno!!!!

14 коментара:

  1. Ti začas napraviš nešto novo i ukusno.Tako je to kad uživaš u onome što radiš

    ОдговориИзбриши
  2. Deluju vrlo zanimljivo. Mislim da bih odmah gricnula koji.

    ОдговориИзбриши
  3. I love all your sweets, Zoki, they're always so delicious! :)
    Hugs, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, my dear Gery...I could share them with you, but unfortunately you are far away from me. Great weekend, my friend. XOX:)))

      Избриши
  4. Volim kikiriki u kolačima, ovo bi mi se sigurno svidelo!

    ОдговориИзбриши
  5. divno ste ih napravili... a pehovi najčešće i budu kad im se nenadamo.u svakom slučaju svi ovi kolačići su zaista prelijepi,nevidi se nedostatak rerne :))))
    ja sam za moju slavu namjenski radila sve kuglice-praline i pokazalo se kao pun pogodak...planuli su za čas...
    veliki zagrljaj vam šaljem...

    ОдговориИзбриши
  6. Draga moja Danka, od srca ti hvala. Pravila bih i ja kuglice/praline ali većina naših gostiju ne voli čokoladu i nemam drugog izbora nego da izmešam. Ja obično pravim jedan deo ne pečenih i jedan deo pečenih, tako da ima za svakog po nešto. Jedan topli virtualni zagrljaj od mene.

    ОдговориИзбриши
  7. Zgodni su ti sitni kolači koji se ne peku, iz mnogih razloga pa i zbog tih nenadanih pehova.. drago mi je što ste ipak našli rešenje i prebrodili.. A opet lepo obeležili slavu. To tako rade dobri domaćini, nema sumnje. Što kažu, ništa nas ne sme iznenaditi..Znam to pa se nekad ipak nerviram preterano.. Ove kuglice ću imati u vidu, Pozdrav! ;)

    ОдговориИзбриши
  8. Ništa gore nego kad se desi nešto čemu se ne nadaš, ali čovek se uvek snađe, ma i da nije bilo kolača...prijateljice su mi puno pomogle i srećna sam da ih imam, jer znam da ćemi uvek uskočiti u pomoć .Od srca ti hvala i topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  9. Одговори
    1. Ove kuglice moj sin obožava...sve što voli u jednoj je kuglici. Hvala i topli pozdrav.

      Избриши