уторак, 02. октобар 2018.

Najsočniji kolač od jabuka i cimeta

Dok smo jeli ovaj kolač, imali smo osećaj da jedemo najbolje cimet rolnice sa jabukama, samo što je ovo mnogo mekše, jednostavno se topi u ustima.


Sastojci za cimet mešavinu: 150 g očišćena granny smith jabuka, 12 g šećera, 1 kašičica limunovog soka, 1 / 2 kašičice cimeta
Sastojci za mrvice od cimeta: 60 g omekšalog slanog putera, 12 g braon šećera, 15 g brašna, 1 kašičica cimeta
Sastojci za kolač: 75 g brašna, 4 g prašak za pecivo, prstohvat soli, 30 g omekšalog slanog putara, 50 g šećer, 1 jaje, sobne temperature, 1 / 2 kašičice vanilinog ekstrakta, 50 g kisele pavlake, 30 ml mleka
Sastojci za glazuru: 80 g šećera u prahu, jedna i po kašika mleka, 1 / 4 kašičice vanilinog ekstrakta

Priprema: Uključiti rernu da se greje na 175°C.
Kalup veličine 17.5cm X 12.5cm, poprskati ili premazati sa malo ulja i prekrite pek papirom ( tako ćete lakše izvaditi kolač iz kalupa ) i ostaviti sa strane.
U samom startu bih vam rekla da uduplate količinu sastojka i napravite veći kolač, jer ovo je mnogo mali kolač, dovoljan za dvoje malo više ješnih ljudi i onda slobodno koristite kalup 20cm X 20cm.

Sastojci za cimet mešavinu:
Oljuštite, očistite jabuku i iseći na manje kockice.
U zdelicu staviti kockice jabuke, preliti sa limunovim sokom, posuti šećerom i cimetom, promešati i ostaviti na stranu.

Mrvice od cimeta:
Izmešati viljuškom omekšali puter, bršno, cimet i šećer da dobijete gustu glatku masu i ostaviti sa strane.

Kolač:
Omekšali puter umutiti sa šečerom u penastu masu, dodati jaje i vanilu i umutiti još jednom.
Dodati pola količine mleka i kiselu pavlaku, umutiti i dodati brašno, koje ste izmešal sa praškom za pecivo i prstohvat soli, sjediniti sve zajedno i dodati preostalo mleko i preostalo brašno i sjedinti sve zajedno.
Sipati umućenu masu u kalup i poravnjati.
Masu od cimeta i brašna sjediniti sa iseckanom jabukom.
Sipati kašikom tu masu preko kolača i onda nožem izmešati sa masom od kolača, da dobijete mramorno testo, ali da ipak vidite po malo i belog testa odozgore.
Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni oko 27 do 35 minuta i posle 27 minuta prverite sa čačkalicom da li je kolač pečen.

Glazura od prah šećera:
Kad je kolač ispečen, pripremiti glazuru.
Izmešati sve sastojke ( prosejati prah šećer da ne bi ste imali grudvice ) i preliti preko kolača.
Ostaviti 15 do 20 minuta da kolač upije malo glazuru.
Iseći na manje kockice i poslužite sa šoljicom kafe ili čaja.
Deci može da bude i odličan doručak.


Prijatno!!!!

1 коментар: