Idealno za večeru ili toplo predjelo za vaše prijatelje i vas.
Sastojci:
350 g lisnatog testa
50 ml maslinovog ulja
175 g spanaća
150 g ricotta / mladi sir
1 do 2 čena belog luka
1/4 kašičice muškatnog oraha
2 umućena jaja
250 g gljiva
2 kašičice senfa sa celim zrnom
1 kašičica meda
1 kašika sitno iseckanog peršuna
Priprema:
Uključiti rernu na 200°C i ostaviti da se zagreje.Gljive, ja sam koristila baby bella,očistiti i iseći na krupnije komade.
U manju zdelicu staviti senf sa celim zrnom, maslinovo ulje i dodati kašičicu meda i sve do dobro sjediniti.
Isečene gljive staviti na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje i preliti sa masom od senfa i izmešati.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni dok sva voda ne uvri, oko 15 minuta.
Izvaditi da se prohladi.
Oprati ga i blanširati vrlo kratko, ocediti dobro od vode i sitno iseckati.
Ja sam koristila lisnati kelj umesto spanaća.
Oprala sam ga, očistila od debelih drški i sitno iseckala i na nekoliko kapi ulja i onako mokrog sam ga dinstala samo dok je svenuo i voda uvrela.Lisnati kelj ima mnogo manje tečnosti od spanaća.
Ostaviti da se ohladi.
Dodati ricotta / mladi sir, umućena jaja, sitno iseckan beli luk, sitno iseckan peršun, pobiberiti, posoliti i dodati izrendani muškatni orah i sve dobro sjediniti.
Od ostatka testa iseći komade i stavljati okolo na testo da izgleda kao da ima obod i sa malo hladne vode premazati delove testa i stavljati ih okolo.
Donji deo testa u sredini izbosti sa viljuškom.
Vratiti nazad u rernu i peći još 17 do 20 minuta ili dok vam testo ne porumeni.
Ohladiti kratko i poslužiti tople uz hladno pivo ili za večeru sa zelenom salatom.
Prijatno!!!
Hvala Petra
ОдговориИзбриши