недеља, 17. јул 2016.

Agua de Jamaica ( Ledeni čaj od hibiskusa )

Čaj od hibiskusa je osvežavajući (za to je zaslužna limunska kiselina), a pogodan je i za opuštanje, pošto ne sadrži kofein i tein. U hibiskusu je prisutno čak trinaest aminokiselina, od kojih je šest izuzetno važno za čovekov organizam. Sadrži i veliku količinu vitamina C, kao i 7,5-9,5 odsto gvožđa, flavonoide, enzime, eterična ulja, voćne kiseline. Zahvaljujući svojim sastojcima, hibiskus veoma povoljno utiče na zdravlje.


Sastojci:
25 g suvih latica hibiskusa
1.5 l provrele vode
60 g šećera ili meda
1 do 2 kašike soka od limuna
1 štapić cimeta
kolutovi limuna
nana

Priprema:
Oprati latice hibiskusa pod mlazom hladne vode.
Staviti ih u čajnik ili šerpicu, dodati štapić cimeta i preliti sa vrelom vodom. Ostaviti da odstoji sat vremena.


Ocediti od latica i umešati limunov sok i šećer ( ja sam koristila med a vi koristite zaslađivač po vašem izboru i ja sam stavila samo polovinu meda jer mi obično pijemo čaj bez i trunke zaslađivača ) i sve dobro izmešati da se šećer otopi.
Dodati iseckanu nanu ili samo listiće u čaše i bokal, naliti sa čajem i po želji dodati kockice leda onoliko koliko vi volite da je rashlađeno.
Po želji, možete čaj samo rashladiti u frižideru, bez dodavanja kockice leda ( mnogo ne vole hladne napitke ) ili poslužiti sobne temperature...izbor je vaš.

Mi smo uživali u čaju i kiflicama.


Prijatno!!!

1 коментар:

  1. nana i hibiskus je izuzetna kombinacija - ja je volim i toplu leti, tako da mislim da je i ledena pravi pogodak .. super

    ОдговориИзбриши