Sad malo da prošetamo i do Grčke...meze od krompira i belog luka.
Sastojci: 250 g krompira, 4 velika čena pasiranog belog luka, 2 kašičice sitno iseckanog ruzmarina, 1 kašičica suvog grčkog origana, 1 puna kašika sirćeta od belog vina, 75 g grčkog jogurta, 150 do 200 ml dobrog maslinovog ulja, po ukusu so i biber
Priprema: Krompir oprati i staviti u posoljenu vodu da se kuva ( ne mojte ga ljuštiti jer za ovo predjelo krompir treba da je što suvlji )
Skuvani krompir ostaviti na stranu samo da se prohladi, toliko koliko možete da ga oljuštite.Pripremite veću zdelu.
Staviti pasirani krompir, beli luk, origano, sitno iseckan ruzmarin, jogurt, belo vinsko sirće, ulje,so i biber i sve dobro izmešati da dobijete gfušću masu, ređu od pire krompira.
Ako je previše gusto, dodati još jogurt i još jednom sve izmešati,probati za ukus.
Prijatno!!!!
 
 
Нема коментара:
Постави коментар