четвртак, 24. новембар 2016.

Kod Gage u kujni


Svakog meseca na Coolinarici se izabere nova Cool Chefica i za mesec oktobar je bila naša Gaga, koja ima blog " Gaga u kujni " ... Već sam jednom kuvala po njenim receptima kad je bio pod istragom u FBI Rukavicama i bilo mi je zadovoljstvo kuvati još jednom po njenim receptima..
Lista je obično podugačka, ali ne stigne se sve..Gago, od srca ti hvala na svim ovim odličnim receptima....

( Gago, ovde mi fali kupus salata sa komoračom, jednostavno sam je preskočila u kolažu )



















Ovu sam pitu pravila malo drugačije nego štro je Gagin recept. Umutiti 2 jaja, dodati 250 g gustog grčkog jogurta, 75 ml kisele vode i 100 ml ulja. sa tom masom premazati svaku koru. i ređati ih jednu preko druge ali ih malo nagužvati pre nego što stavljate u tepsiju i tako ređati preostale kore. Ja sam koristila od 12 kora u pakovanju, 6, jer je to dovoljno za nas dvoje. Gaga kaže da se pita iseče pre pečenja, sekla dsam je i ja, ali mi se malo slepila u sredini, ja bih je radije ostavila da se ispeče, pa bih je, kad se malo prohladi sekl.  



Recepte ćete naći u linkovima ispod recepata...
Gago, od srca ti hvala na odličnim receptima i bilo mi je zadovoljstvo prošetati još jednom kroz tvoju kuhinju.


2 коментара:

  1. Zoko, ti kad spremiš, pamet da mi stane! Divne slike, dekoracija, ma sve mi se sviđa! O broju recepata koji si isprobala da ne pričam! Puno ti hvala na kuvanju po mojim receptima sa Coolke, hvala za prelepe slike koje mi krase galerije ispod recepata! Ljubim te puuuuuno! 💖
    p.s. Pita sa belim lukom ti je mnogo lepa, ali probaj jednom baš po receptu, videćeš kako je unutra fino vazdušasta i ne slepi se, a preliv odozgo joj sasvim dovoljno daje dobar šmek i ni malo nije suva..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Gago moja...sledeći put ću spremiti tačno po receptu i sigurno da će biti odlično...Ljubim te.,

      Избриши