среда, 16. новембар 2016.

Prhke kiflice

Još jedno odlično pecivo, prhke kiflice...što vam duže stoje, to su bolje...starinski recepti su najbolji.



Sastojci:
250 g putera
250 g kisele pavlake
500 brašna
1 kesica vanilinog šećera
prah šećer
džem po ukusu

Priprema:
Prosejati brašno, dodati puter, isečen na kockice i vanilin šećer i utrljati puter u brašno, dok ne dobijete mrvičasto testo, dodati hladnu kiselu pavlaku i zamesiti testo.
Isipati na radnu površinu i umesti glatko testo.
Podeliti na pola, napraviti dva diska,zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena.

Radnu površinu posuti sa gustinom, izvaditi testo iz frižidera, onaj drugi deo ostaviti da stoji u frižideru, dok vi radite sa prvom polovinom.
Rastanjiti vrlo tanko testo ( testo je fantastično za rad ) Iseći na 16, ako hoćete da su vam kiflice veće ili 24 ako hoćete da su vam manje...ja sam pravila i velike i male.
Staviti po malo džema, gledajte da koristite malo gušći džem, ili nutelu i zavijati kiflice,dok ih zavijate, vucite testo vrlo nežno da imate više navoja ( ja ih volim takve a vi ih pravite onako kako ih vi volite )
Trebaće vam dva pleha.
Premazati kiflice sa malo mleka a i ne morate, uključiti rernu na 180°C i peći oh oko 12 do 15 minuta.
Dok se jedan pleh sa kiflicama peče, vi pravite drugu turu od preostalog testa.


Ohladiti ih, posuti ili uvaljati u prah šećer, zamirisan vanilom i poslužiti sa kafom, mlekom, čajem....


Prijatno!!!

5 коментара: