петак, 28. јул 2017.

Cauliflower zaalouk ( Restovan karfiol )

Ako volite restovan krompir, ovo ćete voleti još više..ja sam pravila od 1 male glavice i to je bilo taman dovoljno za nas dvoje, ako imate veću porodicu, pravite odmah više. Odlično uz bilo koje pečeno meso ili kompletan ručak za vegeterijance.


Sastojci: 1 osrednja glavica karfiola,4 veća čena sitno iseckanog belog luka,po 1 punu kašiku sitno iseckanog korijandera i peršuna,30 ml maslinovog ulja,1 kašičica mlevene dimljene paprike,1 kašićica cumina,po ukusu so i biber,1 kašičica montreal chicken začin ili pola kašičice suvog začina

Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati na sitne cvetiće.Možete ga skuvati u vodi ili na pari. ( ja više volim da ga skuvam na pari jer onda ne moram da bacim ništa, svi hranljivi sastojci ostanu u njemu )Skuvan karfiol ocediti od vode (ako ga kuvate u vodi ) i izgnječiti ga kao za pire.

U veći tiganj sipati maslinovo ulje i dodati sitno iseckan beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše. 
Dodajte izgnječen pire od karfiola,dodati mlevenu dimljenu papriku ( možete da dodate i malo ljute mlevene dimljene paprike ) cumin, suvi začin,so i biber, po ukusu i pržiti nekoliko minuta, stalno mešajući.

Skloniti sa ringle i kratko ohladiti, na kraju dodati sitno iseckan peršun i korijander,promešati, probati da li je potrebno još soli i bibera i poslzužiti kao samostalno vege jelo ili sa mesom, po vašem izboru.


3 коментара: