четвртак, 27. јул 2017.

Lemon Garlic Roasted Chicken Legs

Pripremite sve veče pre nego što krenete na spavanje i sutra, kad se vratite sa posla, samo ispecite, dodajte prilog po vašoj želji i ručak je gotov.


Sastojci: po 3 bataka po osobi,60 g otopljenog putera,30 ml maslinovog ulja,2 kašičice sušenog origana,1 kašičica dimljena mlevena paprika,4 čena pasiranog belog luka,sok od 1 limuna,po ukusu so i biber,grančice majčine dušice / timijana,1 limun, isečen na kolutove

Priprema: Piletinu oprati i ne skidati kožicu. Osušiti je.
U veću kesu za zamrzivač staviti piletinu, otopljen puter, maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, suvi origano,limunov sok,biber i so, zatvoriti kesu i dobro je tresti da se začini obaviju oko mesa. ( po želji možete dodati i malo vegetinog miksa za piletinu )
Ostaviti u frižider preko noći ili najmanje pola sata, da se meso marinira. ( ovako može da se pripremi i da stoji u marinadi ne više od 24 sata )


Zagrejati rernu na 225°C
Sipati u vatrostalnu zdelu sve sastojke iz kese i ako hoćete, možete preliti sa još vrlo malo maslinovog ulja.
Kolutove limuna ušuškati između mesa,staviti grančice majčine dušice preko mesa ( ja sam stavila i nekoliko ljutih feferona, nama je baš super bilo uz pire od karfiola ) i peći oko 30 do 40 minuta, ili dok vam meso lepo ne porumeni.
Da budete sigurni da je meso pečeno, zabosti viljuškom u meso i ako curi bezbojna tečnost, meso je pečeno, ako je tečnost rozikaste boje, peći malo duže. ( dužina pečenja puno zavisi od veličine batkova )

Baciti majčinu dušicu sa kojom se piletina pekla, staviti sveže grančice i poslužiti odmah..
Prilog po vašoj želji: pire krompir, pirinač, restovan karfiol ( koji smo mi imali kao prilog ) salata od kupusa....


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар