понедељак, 24. јул 2017.

Salata od kelerabe sa korijanderom i citrusima

Kod nas nisu tropske vrućine kao što je u Evropi, ali imamo dana kad su jako velike zaparine i kome se tada uopšte jede. Kao što znate, mi prodajemo našu kuću i vikendom j,tzv open house, gde svako može da uđe i vidi kuću, bez da imaju agenta za kupovinu. Juče i danas nam je bio prvi open house, i kad je tako, nemamo šanse da kuvamo bilo šta, jer kućom ne smeju da se šire nikakvi mirisi. Juče smo bili ceo dan kod snajke i sina i oni su pripremili fantastični roštilj, danas smo ostali u ovom našem selu, pojeli smo nešto na brzinu i iskreno da vam kažem da sam zažalila što smo to uopšte i jeli, ali kad si gladan ne biraš mnogo.
Po završetku ove ceremonije ( to ja tako zovem, jer ovde je neka čudna moda, izbaci pola stvari iz kuće, poskidaj zavese, skloni tepihe, što minimalnije nameštaja u kući ...ko da je ovo neka kuća za izložbu a ne kuća u kojoj ljudi žive ) smo morali nešto malo da pojedemo, jednostavno da "zatrpamo" pomfrit i chicken nugets, koji smo pojeli za ručak.
Izbor je pao na laganu salatu od kelerebe.


Sastojci: 4 do 5 veće kelerabe, 1 do 2 pune kašike sitno iseckanog korijandera,1 ljuta papričica, 2 do 3 struka mladog luka,izrendana korica limuna i pomorandže
Za preliv: 50 ml maslinovog ulja, 50 ml sveže isceđenog soka od pomorandže,25 ml sveže isceđenog soka od limuna,1 puna kašičica meda,so i ako volite biber, inače ne mora, 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema: Oljuštiti kelerabu, oprati, osušiti i iseći na tanke prutiće ili je izrendati na krupno.
Ljutu papričicu očistiti od semenki i žilica i iseći što sitnije možete, ako ne volite ljuto, iseći samo pola papričice.
Korijander oprati, osušiti i iseckati sitno.
Mladi luk, ako ga nemate, koristite malu ljutiku ili obični luk, oprati,osušiti i iseći na tanke kolutove,zeleni i beli deo.
Koricu od limuna i pomorandže izrendati vrlo sitno.
Sve ovo staviti u zdelu.

Za preliv: Sve sastojke umutiti sa malom žicom, preliti preko salate izmešati i ostaviti u frižider dok niste spremni da je poslužite.Pred služenje, ponovo promešati.

Odlična je i sledećeg dana.

Umesto jedne kelerabe možete staviti jabuku,ili komorač, odlična salata i na taj način, a za vas, koji ne volite korijander možete da koristite peršun, mada salata neće imati isti ukus kao sa korijanderom.

Za piće je bilo poslužena limunada sa sirupom od nane


Prijatno!!!!

2 коментара: