субота, 23. децембар 2017.

Medene toblerone

Hoću samo da vas podsetim na ovaj recept...fenomenalan je.

Moj kalup za toblerone je bio prevelik za ovu kolučinu čokolade, ja sam rešila da ih napravim u obliku pralinica. Još jedan sitan kolač koji se ne peče i idealan je za veća slavlja.


Sastojci:
250 g    čokolade za kuvanje
80 g    meda
75 g    badema ili lešnika

Priprema:
Čokoladu otopiti na pari, pa dodati med u otopljenu čokoladu. Dobro promešati.

Bademe, koje ste prethodno krupnije naseckali, umešajte u ovu prethodnu smesu.

Kalup za toblerone obložiti providnom folijom, sipati smesu u kalup, poravnati i ostaviti da se dobro ohladi



Ja sam koristila silikonski kalup za praline umesto trouglastog kalupa,lepše mi je bilo ovako da serviram na tacni sa sitnim kolačima, vi radite kako vi volite.
Ohlađene toblerone seći i poslužiti.

Prijatno!!!!

8 коментара:

  1. Postovana Zorice, ideja je super sa silikonskim kalupom! Mozete li mi samo reci da li je nuzno i silikonski kalup prethodno obloziti folijom?
    Jela

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jelo. Nije uopšte potrebno silikonske kalupe obložiti sa bilo čim samo sipati otopljenu smesu i ostaviti da se potpuno ohlade / stisnu i onda ih prstime izgurati napolje,tako što ćeš gurati prstima preko silikonskog kalupa,ispadaju jako lako.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Hvala za ideje! Krasno izgledaju i dobro je uz ostale kolačiće imati i ove gdje nema previše posla. Sve najbolje za blagdane, od srca

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Damira...radujem se da sam mogla da podelim ovaj recept sa svima vama i nadam se uskoro i tvom blogu...Hvala i srećnbi praznici tebi i tvojima.

      Избриши
  3. Još jedan divan a praktičan recept od Vas, draga Zorice. Hvala na ideji sa silikonskim kalupom. Lep pozdrav iz Beograda.

    ОдговориИзбриши