Volim ukus i miris pomorandži, pre nekoliko dana dobismo puno domaćih
neprskanih pomorandži, od prijatelja, koji su ih doneli iz Floride...eh
da mi je da imam jedno drvo svojih, najela bih ih se.Ogromna je razlika
od onih koje kupimo u prodavnici i ovih,domaćih.
Sastojci: 2 pomorandže,300 g šećera,300 ml vode,1 mahuna vanile
Priprema: Oprati pomorandže i iseći na kolutove oko 5 do 7mm debljine.
Naliti sa vodom i prokuvati ih 5 minuta. Ocediti od vode.
U šerpu staviti mahunu vanile, koju ste rasekli na pola sipati 300 ml
vode dodati šećer i kuvati dok se šećer ne otopi i ukuvati da dobijete
malo ređe nego li za slatko.
Ubaciti kolutove pomorandže, smanjiti temperaturu na minimum i kuvati oko sat vremena.
Ocediti od sirupa ( sačuvajte sirup, trebaće vam za sledeći recept koji ću napisati ) i staviti na žicu da se suše najmanje 12 sati.
Po želji možete ih staviti i u rernu da se suše, koju ste zagrejali na 100*C,oko dva sata,ili duže.
Ocediti od sirupa ( sačuvajte sirup, trebaće vam za sledeći recept koji ću napisati ) i staviti na žicu da se suše najmanje 12 sati.
Po želji možete ih staviti i u rernu da se suše, koju ste zagrejali na 100*C,oko dva sata,ili duže.
Osušene kolutove pomorandže zatvoriti u hermetičku kutiju i koristiti za kolače ili ih jesti takve kakve jesu.
Kolutove možete umočiti u otopljenu čokoladu po izboru.
Incredibly beautiful orange wheels, Zoki!! I already imagined them in and as a decoration of a winter cake :) I imagine you would use them in something like that :) Hugs!
ОдговориИзбришиMy dear friend, my husband love them just like that and he eat s them....I have few left and I will make some deserts with them. Thank you so much. Hugs.
ИзбришиZoki, they look great! So sweet, so orange. :)
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my dear friend!
Thanks,they are really sweet and delicious. Hugs, my dear friend:))
ИзбришиZoki,gde me nadje,imam mnogo posla, a pomorandze su u punom jeku ,ajd doalzi da preradjujemo:)
ОдговориИзбришиJoj Džoli ja bih rado došđla, ali si baš daleko...a pomorandže obožavam. Topli poozdrav.
ИзбришиMmmm, prelepo izgleda:)
ОдговориИзбришиšteta što nisam više napravila, brzo su se pojele a domaćih pomorandži nema više.
ИзбришиOdlične, slično sam radila i dugo su mi stajale u soku u frižideru
ОдговориИзбришиMi ih jedemo osušene, sutra ću pripremiti desert od njih.
ОдговориИзбришиDivno izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala Jeko...sad će biti nekoliko recepta iz arhive.
ИзбришиDivne su ti narandže Zorice, ja nemam domaće, tako da ću ih staviti malo u rastvor sode bikarbone, pre početka pripreme. Odlične i za pravljenje kolača.
ОдговориИзбриши