понедељак, 11. децембар 2017.

Kandirane pomorandže

Volim ukus i miris pomorandži, pre nekoliko dana dobismo puno domaćih neprskanih pomorandži, od prijatelja, koji su ih doneli iz Floride...eh da mi je da imam jedno drvo svojih, najela bih ih se.Ogromna je razlika od onih koje kupimo u prodavnici i ovih,domaćih. 


 


Sastojci: 2 pomorandže,300 g šećera,300 ml vode,1 mahuna vanile

Priprema: Oprati pomorandže i iseći na kolutove oko 5 do 7mm debljine.
Naliti sa vodom i prokuvati ih 5 minuta. Ocediti od vode.
U šerpu staviti mahunu vanile, koju ste rasekli na pola sipati 300 ml vode dodati šećer i kuvati dok se šećer ne otopi i ukuvati da dobijete malo ređe nego li za slatko.

Ubaciti kolutove pomorandže, smanjiti temperaturu na minimum i kuvati oko sat vremena.
Ocediti od sirupa ( sačuvajte sirup, trebaće vam za sledeći recept koji ću napisati ) i staviti na žicu da se suše najmanje 12 sati.
Po želji možete ih staviti i u rernu da se suše, koju ste zagrejali na 100*C,oko dva sata,ili duže.

Osušene kolutove pomorandže zatvoriti u hermetičku kutiju i koristiti za kolače ili ih jesti takve kakve jesu.


Kolutove možete umočiti u otopljenu čokoladu po izboru.


 


13 коментара:

  1. Incredibly beautiful orange wheels, Zoki!! I already imagined them in and as a decoration of a winter cake :) I imagine you would use them in something like that :) Hugs!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. My dear friend, my husband love them just like that and he eat s them....I have few left and I will make some deserts with them. Thank you so much. Hugs.

      Избриши
  2. Zoki, they look great! So sweet, so orange. :)
    Have a nice evening, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
  3. Zoki,gde me nadje,imam mnogo posla, a pomorandze su u punom jeku ,ajd doalzi da preradjujemo:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Džoli ja bih rado došđla, ali si baš daleko...a pomorandže obožavam. Topli poozdrav.

      Избриши
  4. Одговори
    1. šteta što nisam više napravila, brzo su se pojele a domaćih pomorandži nema više.

      Избриши
  5. Odlične, slično sam radila i dugo su mi stajale u soku u frižideru

    ОдговориИзбриши
  6. Mi ih jedemo osušene, sutra ću pripremiti desert od njih.

    ОдговориИзбриши
  7. Divne su ti narandže Zorice, ja nemam domaće, tako da ću ih staviti malo u rastvor sode bikarbone, pre početka pripreme. Odlične i za pravljenje kolača.

    ОдговориИзбриши