субота, 9. децембар 2017.

Broccoli soup

Kod nas broccoli se može kupiti preko cele godine, vi, ako ga nemate svežeg, može i zamrznut da se koristi za ovu finu čorbicu.


Sastojci: 1 manja glavica sitno iseckanog crnog luka,2 čena pasiranog belog luka,400 do 500 g brokolija,pola vezice mente, ( ko ne voli ukus mente /nane, može da koristi peršun )2 štapića celera,1 do 1.5 l pileće ili supe od povrća,gusti jogurt ili ricotta sir,100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:  U šerpu staviti pileću ili povrtnu supu, dodati sitno iseckan beli luk, crni luk i stabljike celera i pustiti da provri, kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati dok povrće ne omekša.Ja u ovo stavim i stabljike od brokolija, koje oljuštim od kore i iseckam na manje komade.5 minuta, pre nego što je povrće skuvano, dodati cvetove brokolija i kuvati dok ne omekšaju, ali gledajte da ga ne prekuvate.

Listiće mente / nane, otkunuti sa grančice a manje, sitne listove, ostaviti za dekoraciju.
Skuvanu čorbu sipati u blnder, dodati listove nane ( ko ne voli ukus nane može da koristi i listiće peršuna ) i samleti sve zajedno.
Vratiti u šerpu i ako vam je čorbica pregusta, možete dodati još malo povrtne supe i pustiti da ponovo provri.
Skloniti sa ringle, dodati pavlaku za kuvanje i vratiti na ringlu, samo da se zagreje sve zajedno, ne mora da provri.

Istostirati parčiće hleba, staviti hleb u dublji tanjir, preko sipati toplu čorbu, odozgore namrviti ricotta sir ( ja ga nisam imala pa sam koristila gusti grčki jogurt ), ukrasiti listićima mente / nane i poslužiti toplo.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар