Idealno za praznike ili uz čašicu, sa vašim prijateljima.
1 integralni baguette hleb
1 do 2 čena belog luka
20 do 30 ml maslinovog ulja
i još:
80 g suvih smokava
50 g oraha
8 do 10 fileta inćuna
3 čena belog luka
soli po ukusu
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice konjaka
sveže samleven biber
Priprema:
U multipraktik staviti smokve, kojima ste odstranili drškicu, orahe, beli luk,inćune i so ( ja so nisam dodavala jer su mi inćuni već dovoljno slani ) i samleti ali samo da se vrlo malo usitni, da bude više grubo usitnjeno.
Dodati ulje, konjak i biber i samleti još malo, da vidite komadiće smokve i oraha.Baguette iseći na parčiće kakve vi volite, nama je ovo bio lagani ručak a vi, ako služite kao predjelo, iseći na manje parčiće.
Preliti sa malo maslinovog ulja i peći u rerni ispod gornjeg grejača, samo da hleb porumeni, možete da okrenete i drugu stranu, ako hoćete a i ne morate.
Propečen hleb istrljati sa čenom belog luka, staviti po malo nadeva odozgore,posuti sa sitno iseckanim peršunom i po želji, možete izrendati krupnije komadiće Parmigiano-Reggiano. ( ja nisam, mrzelo me, bila sam gladna )
Poslužiti odmah.
Prijatno!!!!
Merry Christmas! Cheerful and warm holidays!
ОдговориИзбришиYoki divna ideja kao i obično.Nisam nikad stavljala nesšto slatko na brusketu ali kombinacija je super
ОдговориИзбришиDivna kombinacija, svako malo pojedem saku smokava i oraha, ovo ce biti divan prilog za Badnje cece. Srecni praznici zelim vam sretnu i properitetnu godinu. Pozdrav iz Londona
ОдговориИзбриши