Vreme je svežih brusnica i za sve ljubitelje slatkih likera,pravo vreme da ga napravite
Sastojci:
500 g šećera
250 g brusnica
250 ml vode
3 kašike sveže isceđenog soka od pomorandže
1 kašika rendane kore od pomorandže
500 ml dobre votke
Priprema:
U težu šerpicu staviti vodu i šećer,pustiti da provri i neka vri 3 minuta, da bi se sav šećer otopio.
Sastojci:
500 g šećera
250 g brusnica
250 ml vode
3 kašike sveže isceđenog soka od pomorandže
1 kašika rendane kore od pomorandže
500 ml dobre votke
Priprema:
U težu šerpicu staviti vodu i šećer,pustiti da provri i neka vri 3 minuta, da bi se sav šećer otopio.
Dodati sveže brusnice,sok i naribanu koricu od pomorandže.
Pomeriti sa toplote i ostaviti da se malo prohladi.
Pomeriti sa toplote i ostaviti da se malo prohladi.
Sipati tečnost sa brusnicama u multipraktik, malo samleti, tek toliko da se brusnice otvore i ispuste malo boju.
Potpuno ohladiti.
Potpuno ohladiti.
Ohlađenoj smesi dodati pola litre dobre votke,sipati u veću
teglu,dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom i tamnom mestu za tri
nedelje.
Svakih nekoliko dana protresti teglu.
Posle tri nedelje procediti kroz najfiniju gazu,ili filter od kafe, da zadržite sve sitne semenkice od brusnica.Oceđene brusnice možete poslužiti preko sladoleda od vanile ili nekog finog kolača.
Liker sipati u flaše,ukrasiti ih sa nekim lepim kuglicama i kartom i podeliti kao poklon iz vaše kuhinje.
Od ovog likera možete napraviti divan koktel,staviti nekoliko brusnica u čašu za šampanjac,dodati likera koliko želite u čašu i dopuniti sa nekim penušavim vinom.Nazdraviti za srećan Božić ili u ponoć za srećnu Novu Godinu.
Svakih nekoliko dana protresti teglu.
Posle tri nedelje procediti kroz najfiniju gazu,ili filter od kafe, da zadržite sve sitne semenkice od brusnica.Oceđene brusnice možete poslužiti preko sladoleda od vanile ili nekog finog kolača.
Liker sipati u flaše,ukrasiti ih sa nekim lepim kuglicama i kartom i podeliti kao poklon iz vaše kuhinje.
Od ovog likera možete napraviti divan koktel,staviti nekoliko brusnica u čašu za šampanjac,dodati likera koliko želite u čašu i dopuniti sa nekim penušavim vinom.Nazdraviti za srećan Božić ili u ponoć za srećnu Novu Godinu.
OVO BAS IZGLEDA SUPER JEDNOSTAVNO BAS CU DA NAPRAVIM ZA BOZIC
ОдговориИзбришиTako je Rado, fini likerčić a nije skup. Topli pozdrav za vas.
Избриши