среда, 13. децембар 2017.

Liker od pomorandže

Još jedan fantastičan poklon iz vaše kuhinje 



 Sastojci: 6 velike ne prskane pomorandže,500  do 750 ml čistog alkohola 90% ili vodka, 300 ml vode,  300 g šećera,125 ml skuvanog sirupa iz kandiranih pomorandži

Priprema: Oprati pomorandže i "nožićem" sa kojim ljuštite krompir oguliti samo koricu sa pomorandže.
Staviti sve oljuštene korice u teglu od litre i naliti sa alkoholom. ( ja sam koristila vodku i sipala sam 750 ml jer su mi pomorandže bile ogromne)


Zatvoriti sa poklopcem i teglu uviti u alu foliju i ostaviti na hladnom i tamnom mestu četri dana,svaki dan malo protresti teglu.

Posle 4 dana procediti tečnost iz tegle kroz gazu ( da pokupi pomorandžino ulje, koje se skupilo na površini tečnosti ) u čistu zdelu.
Dodati sirup od kandiranih pomorandži ( sutra ću vam ostaviti recept za kandirane pomorandže ,ako imate priliku,obavezno ih napravite, nećete se pokajati ) i sirup, koji ste prethodno skuvali i ohladili od vode i šećera.
Sve dobro promešati i po želji dodati 5-6 kapi prirodnog ulja od pomorandže ili ekstrata pomorandže i još jednom promešati.

Sipati u flašu sa zatvaračem, zatvoriti i ostaviti još 8 nedelja da odstoji, na hladnom i mračnom mestu, pre nego što počnete da ga pijete.


Prijatno!!!!

7 коментара:

  1. Dala si mi odlicnu ideju>pomorandze kod mene u basti bas u jeku.Super;)

    ОдговориИзбриши
  2. Da samo znaš kako ti zavidim na tim domaćim pomorandžama...mi se ovog puta najedosmo ali nije trajalo dugo. Uživaj u likeru, kad ga napraviš.

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. Hvala Bebo...ti bi mogla da napraviš ovaj liker jer tebi je u Floridi lako naći domaće pomorandže.

      Избриши
  4. Sličan sam radila s mandarinama, Baš me zanima kakav će ispasti

    ОдговориИзбриши