Verovatno smo svi preterali sa hranom za Uskrs, nas čeka još jedan Uskrs da proslavimo, pa u međuvremenu da malo odmorimo stomak od te silne hrane.
Sastojci: 1 velika jabuka, 125 ml mleka, 85 g jogurt sa ukusom vanile ili običan jogurt, 5-6 badema, po ukusu med ili javorov sirup, cimet
Priprema: Jabuku oljuštiti, očistiti i iseći na manje kockice.
Staviti u blender, dodati mleko, jogurt ( može i običan gusti jogurt, ali onda dodati kašičicu vanilinog ekstrakta ) badem, zaslađivač koji vi volite i samleti u blender dok ne dobijete gustu, kremastu masu. ( gustinu odredite sami )
Sipati u čaše, posuti sa cimetom u prahu i odmah popiti, ako ne popijete odmah, promeniće kasnije boju.
Umesto cimeta možete da koristite cardamom, još je lepšeg ukusa.
Prijatno!!!!
Ovo je odličan doručak za dijabetičare, naravno bez meda i javorovog sirupa. Nama je to svakodnevnica. Izuzetno osvežava, a i zasiti.
ОдговориИзбриши