недеља, 22. април 2018.

Pasta sa svežim paradajzom (Ziti Con Pesto Pantesco)

Ručak za koji vam nije potrebno više od 15 minuta. Moram da vam kažem da u ovom gradu ( Niagara Falls ) se može naći svašta nešto interesantno, ovog puta sam našla pastu pravljenu sa ljutom paprikom, ja sam se oduševila sa ovom pastom...
Mi subotom obično imamo najmanje vremena, uvek neka žurba i sto poslova koji se moraju odraditi, e onda obilčno imamo ovakav obrok.


Sastojci:  250 g paste po vašem izboru, 2 veća paradajza, 30 ml maslinovog ulja, 1 kašika kapara, 2 čena sitno iseckanog belog luka, ili po ukusu, po 1 puna kašika sinžtno iseckanog peršuna i bosiljka, po ukusu tucana ljuta paprika, po pola kašičice soli i bibera ili po ukusu, 2 pune kašike svežeg izrendanog Romano sira


Priprema: Skuvati pastu po uputstvu proizvođača.


Kapare isprati hladnom vodom ( ako želite i ne morate da ih ispirate ) i iseckati ih sitnije ili ih ostavite cele. Beli luk iseckati sitnije ili ga pasirati, paradajz iseći na manje kockice.
Sve to, zajedno sa ostalim sastojcima, osim izrendanog sira, staviti u veću zdelu.


Skuvanu pastu ocediti od vode i staviti u zdelu sa povrćem, izmešati, dodati izrendan sir i još jednom sve izmešati i poslužiti toplo.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар