Danas odem da kupim hleb u pekari i hajde da malo pogledam šta imaju okolo, auuu koliko dobre paste, maslina, sosova, sušenog paradajza, kolača, peciva...ma pamet da ti stane i sasvim slučajno vidim pastu od crvenog sočiva i pastu pravljenu sa graškom, pošto ne mogu da nosim puno, a kuća mi baš nije blizu, odlučim se za hleb sa kiselim testom i pastom od crvenog sočiva.
Sastojci: 400 g paste od crvenog sočiva, 3 mala krstavca, 100 g sitnog paradajza (grape ), 2 avocada, 100 g brokolija, 100 g karfiola, 1 mala glavica ljubičasog luka ili ljutika, 1 mali feferončić, sok od 1 manjeg limuna, po ukusu so i biber, po želji ulje od avocada ili maslinovo ulje, 2 čena sitno iseckanog belog luka
Priprema: Na šalost sam zaboravila da uslikam pastu pre nego što sam je stavila da se kuva, ali ću je uslikati sledeći put kad je budem kupila.
Posle 8 minuta kuvanja, dodala sam karfiol i brokoli, koji sam prethodno oprala i iskidala na sitne cvetiće.
Beli luk sitno iseckati ili pasirati, staviti u manju zdelu, dodati so, biber, sok od manjeg limuna, ulje koje koristite i sve izmešati zajedno.
Poslužiti kao lagani ručak ili prilog uz neko meso ili ribu.
Sledeći put će ovde obavezno biti sušen šparadajz u ulju, maslinke, po neki kapar, malo kozica i evo sasvim druge salate.
Prijatno!!!!
Odlično izgleda!
ОдговориИзбриши