Kad nemate puno vremena da pripremite ručak, evo vam ideja...
.
Sastojci: 4 krmenadle oko 2cm debljine, 2 kašike maslinovog ulja, po ukusu so i sveže samleven biber, 1 do 2 kašike putera, 250 do 300 g krupnije sečenih šampinjona, 125ml pileće supe, pola kašičice oregna, pola kašičice timijana, 3 čena sitno iseckanog belog luka, 250 ml pavlake za kuvanje, 50 g izrendanog parmezanaš 100 g seckanog spanaća
Priprema: Meso oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Posoliti i pobiberiti i po želji, posuti sa malo suvog začina za svinjetinu, ako stavljate suvi začin, oprezno sa solju.
U veći i dublji tiganj zagrejati maslinovo ulje i ispržiti krmenadle oko 6 minuta sa svake strane ( dužina prženja puno zavisi od debljine krmenadli ) ili dok ne počne da izlazi bezbojna tečnost iz njih.
Izvaditi krmenadle na tanjir i poklopiti ih.
Posoliti i pobiberiti i po želji, posuti sa malo suvog začina za svinjetinu, ako stavljate suvi začin, oprezno sa solju.
U veći i dublji tiganj zagrejati maslinovo ulje i ispržiti krmenadle oko 6 minuta sa svake strane ( dužina prženja puno zavisi od debljine krmenadli ) ili dok ne počne da izlazi bezbojna tečnost iz njih.
Izvaditi krmenadle na tanjir i poklopiti ih.
U isti tiganj dodati 1 do 2 kašike putera i kad se otopi dodati šampinjone ( bele ili braon ) i pržiti ih oko 3 minuta dok malo ne porumene, dodati sitno iseckan beli luk i pržiti još 30 sekundi ili dok beli luk ne zamiriše.
Probati da li je potrebno još nešto od začina.
Poslužiti uz prilog po vašoj želji; pire krompir, kuvani pirinač, pasta i posuti sitno iseckanim peršunom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар