Kod nas su već danima nesnosne temperature, ne pamtim da smo imali ovakvo leto, ali bolje vrućine nego snegovi i vetrovi...mi iz kuće ne izlazimo, jedino kad moramo. U samom startu napraviti duplu ili troduplu količinu jer se jako brzo popije, a što duže stoji to je bolji.
Sastojci: 4 kesice zelenog čaja, 2 do 3 grančice sveže mente / nane, 2 l provrele vode, 100 g zaslađivača po želji, 1 puna kašika limunovog soka, prstohvat sode bikarbone, 500 ml ne zaslađenog soka od jabuka
i još: listći nane, kolutovi limuna, kockice leda
Priprema: Staviti vodu da provri. U veliku zdelu staviti 4 kesice zelenog čaja, preliti sa provrelom vodom, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Iscediti kesice od viška vode i baciti ih a u pripremljen čaj dodati prstohvat sode bikarbone ( ne pitajte me zašto, jer zaista ne znam, ali sam pratila originalni recept, što znači i ako je izostavite ništa se neće promeniti ) punu kašiku sveže isceđenog soka od limuna i zaslađivač po vašem ukusu, kod mene je bio šećer od bambusove trske i mešati dok se zaslađivač ne otopi.Ako koristite zaslađeni sok od jabuka, zaslađivač dodajte na kraju, da vam ne bude previše slatko.
Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Kad ste spremni da poslužite čaj, u svaku čašu dodati po nekoliko kockica leda, kolutove limuna, listiće nane i sipajte čaj preko.
Ako imate veće društvo onda stavite kockice leda i u bokal, ali ako vas je manje nemojte jer će vam razvodniti jačinu čaja.
Prijatno i uživajte!!!
Jedan od najlepših ljiljana koji sam prenela iz prethodne kuće i žao mi je što nisam donela i one druge, ali sad šta je tu je..ovi ljiljani toliko mirišu da mi ceo deo ispred kuće mirišu na njih..donela sam 3 lukovice i sve tri su se primile, ovo što se vidi ovde je sve od jedne lukovice i baš se radujem da se tako puno razmnožila, preostale dve imaju samo po 1 struk...
Нема коментара:
Постави коментар