субота, 28. јул 2018.

Slatka krema od kukuruza

Pravim ja puno što šta sa kukuruzom, salate, čorbice ali nikad nisam pravila slatku kremu...i došlo je vreme da napravim prvi put i kremu...jednostavno, moj muž i ja smo oduševljeni sa ukusom kreme, ko ne zna, nikad ne bi pogodio da je pravljena od kukuruza...


Sastojci: 7 g želatina, 60 ml vode, 250 g svežeg kukuruza, 250 ml mleka, 125 ml slatke pavlake, 60 g šećera, 5 g gustina, 2 žumanca, 1 kašičica vanile ili 1 kesica vanile

Priprema:  Svež kukuruz iseći sa klipa. Trebaće vam oko 2 veća ili 3 manja klipa kukuruza.u hladnu vodu sipati želatin, izmešati i ostaviti sa strane da želatin nabubri. Kukuruz staviti u blender, dodati mleko i samleti sve zajedno u glatku masu i na kraju dodati slatku pavlaku.

U šerpicu sipati šećer i gustin, dodati žumanca i vanilu i sve umutiti žicom za mućenje da se dobro sjedini, dodati samleven kukuruz, sve dobro sjediniti i staviti na ringlu da se kuva na osrednjoj temperaturi. Kuvajte , stalno mešajući, dok ne provri.

U toplu masu dodati nabubreli želatin, sve dobro izmešajte da se želatin otopi i procediti kroz gustu cediljku, pritisnite koliko možete da iscedite što više tečnosti iz pulpe.


Sipajte u 6 manjih remekina ili posudica iz kojih ćete poslužiti, prekriti sa providnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite da se dobro ohladi.


Poslužiti dobro rashlađeno sa zaslađenim malinama ili šta vi volite, ( maline posuti sa kašičicom šećera i ostavite deset do 15 minuta da upiju šećer i sipati preko kreme )


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар