четвртак, 26. јул 2018.

Lemon Chiffon Raspberry Parfait

Prava letnja poslastica, samo je dobro rashladiti pre služenja.


Sastojci:   100 g šećera, 22 g brašna, 150 g provrele vode****, 2 žumanca, 23 g putera, nekoliko kapi ekstrakta limuna, 60 ml limunovog soka, 90 ml slatke pavlake, 250 g malina

Priprema:   Staviti vodu da provri i provrelu vodu izmeriti na vagicu 150 g ( originalni receptkaže 2/3 šolje od 250 ml )
U manju šerpicu staviti šećer ( ja sam stavila 75 g šećera i bilo nam je dovoljno slatko ) i brašno, izmešati sve zajedno i sipati vrelu vodu i sve dobro sjediniti zajedno da dobijete glatku masu.

Umutiti dva žumanca sa žicom za mućenje i polako sipati umućen šećer i brašno u umućena žumanca, stalno muteći žicom celu masu, vratiti nazad u šerpicu, dodati limunov sok, ekstrakt limuna i puter, isečen na kockice i staviti na ringlu i kuvati na osrednjoj temperaturi dok se ne zgusne, oko 3 do 4 minuta.
Skloniti sa ringle, sipati u manju zdelu, pokriti sa providnom folijom da se ne uhvati korica odozgore.
Ostaviti u frižider da se dobro rashladi. Najbolje je napraviti noć pre.

Umutiti slatku pavlaku, ali neka ne bude čvrst šne, već mek šne, ostaviti na stranu.Umutiti kremu od žumanaca i limuna.
Umešati šne u kremu od limuna, nežnim pokretima.

Sipati u manje čaše kremu, staviti preko kreme oprane i osušene maline i preko malina sipati po još malo kreme i odozgore staviti po jednu malinu i po listić nane.
Vratiti u frižider da se dobro rashladi i poslužiti.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар