четвртак, 12. јул 2018.

Puding sa kajsijama ( Apricot Croissant Pudding )

Nije puding u pravom smislu reči, ali je toliko kremasto da podseća na puding.



Sastojci:  3 velika stara kroasana, 125 ml džema od kajsija ili meda, pola kašičice cimeta, 135 g mascarpone sira ili crème fraîche, 3 jajeta, 125 ml mleka, 1 kašičica vanile, 8 većih kajsija, 45 g braon šećera

Priprema:  Uzeti pekač u koji možete da stavite 3 prepolovljena kroasana, može da bude duguljast ili okrugli i premazati sa vrlo malo hladnog putera.
Kroasane preseći na pola pa polovine naređati u pekač da vrlo malo preklapaju jedno druge, sečene strane prema gore.
Ako nemate kroasane može i brioche hleb.
Zagrejati džem od kajsija ili med ali samo da bude malo tečno i kašikom sipati svuda po presečenim kroasanima i posuti sa cimetom.

Staviti mascarpone sir ili crème fraîche i blago umutiti samo da malo omekša, dodati 3 jaja i sjediniti žicom za mućenje sve zajedno, dodati vanilu i mleko i umutiti sve zajedno.
Sipati preko kroasana svuda po malo tako da su svi preliveni sa tečnošću..
Malo rukama pritisnuti kroasane da upiju što više tečnosti.


Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti ih na pola, izvaditi koštice i poređati ih, sečena strana gore.
Posuti sa braon šećerom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 do 25 minuta ili dok ne vidite da šećer počinje da ima mehuriće odozgore.
Izvadite pečenu poslasticu iz rerne i ostaviti da odstoji 15 minuta pre nego što poslužite.
Iseći na parćiće i poslužiti sa ostatkom mascarpone sira ili sladoledom od vanile.


Нема коментара:

Постави коментар