Nije puding u pravom smislu reči, ali je toliko kremasto da podseća na puding.
Sastojci: 3 velika stara kroasana, 125 ml džema od kajsija ili meda, pola kašičice cimeta, 135 g mascarpone sira ili crème fraîche, 3 jajeta, 125 ml mleka, 1 kašičica vanile, 8 većih kajsija, 45 g braon šećera
Priprema: Uzeti pekač u koji možete da stavite 3 prepolovljena kroasana, može da bude duguljast ili okrugli i premazati sa vrlo malo hladnog putera.
Kroasane preseći na pola pa polovine naređati u pekač da vrlo malo preklapaju jedno druge, sečene strane prema gore.
Ako nemate kroasane može i brioche hleb.
Zagrejati džem od kajsija ili med ali samo da bude malo tečno i kašikom sipati svuda po presečenim kroasanima i posuti sa cimetom.
Kroasane preseći na pola pa polovine naređati u pekač da vrlo malo preklapaju jedno druge, sečene strane prema gore.
Ako nemate kroasane može i brioche hleb.
Zagrejati džem od kajsija ili med ali samo da bude malo tečno i kašikom sipati svuda po presečenim kroasanima i posuti sa cimetom.
Sipati preko kroasana svuda po malo tako da su svi preliveni sa tečnošću..
Malo rukama pritisnuti kroasane da upiju što više tečnosti.
Posuti sa braon šećerom.
Izvadite pečenu poslasticu iz rerne i ostaviti da odstoji 15 minuta pre nego što poslužite.
Iseći na parćiće i poslužiti sa ostatkom mascarpone sira ili sladoledom od vanile.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар