Nama predstoje mnogo zajedničkih ručkova sa prijateljima ( počinje sezona slava ) pa se hranimo malo laganije da izdržimo sve to.
Sastojci: 400 g skuvanih leblebija ili 2 kantice od po 450 g, 1 i po engleski krastavac, 450 g paradajza, 3 osrednja ili 2 veća avocada, 1 manja glavica ljubičastog luka ili veza mladog luka, 2 do 3 pune kašike sitno iseckanog korijandera ili peršuna, 2 pune kašike belo balsamic sirće, 45 ml maslinovog ulja, po ukusu so i sveže samleven biber
Priprema: Leblebije možete da koristite iz konzerve ili ih skuvati.
Leblebije očistiti isprati hvadnom vodom i potopiti ih preko noći.Isipati vodu, naliti čistom vodom i pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati dok ne bude al dente.
Ocediti od vode i isprati pod mlazom hladne vode da se ohladi i ocedi od viška vode.
Podeliti u manje kesice, zamrznuti i koristiti po potrebi.
U zdelu staviti skuvane leblebije.
Krastavac oprati ( ja ih ne ljuštim ) iseći na četvrtine i iseći na 1cm, staviti u zdelu.Luk očistiti i iseći na manje kockice ( umesto ljubičastog luka možete da koristite i mladi luk ) i staviti u zdelu.
Paradajz iseći na manje kockice ( ja sam koristila cherry paradajz i isekla na 4 dela ) i dodati u zdelu.
Korijander ili peršun sitno iseckati i dodati u zdelu.
Avocado preseći na pola, izvaditi košticu i iseckati na kockice i kašikom izvaditi iz kore i dodati u zdelu.
Ko želi, može posuti sa malo kozjeg sira odozgore.
Prijatno!!!!
Ova salata sadrzi sve sto obozavam - leblebiju, paradajz, avokado, korijander, kozji sir! Ma mora da se napravi!
ОдговориИзбриши