Kolač je odavno napravljen i pojeden a ja nikako da napišem recept..
Sastojci za kore: 150 g putera sobne temperature, 1 jaje, 2 žumanca, 6 kašika mleka, 8 g suvog kvasca, 300 g brašna + malo dok se kore rastanje
Sastojci za fil: 150 g sitno iseckanih oraha, 200 g mlevenih oraha, 150 g šećera, 1/2 kašičice cimeta, ili po vašem ukusu, 6 ili manje, kašika džema od kajsija
Za premazati gornju koru: 2 umućena belanceta
1/3 testa rastanjiti i preneti u tepsiju,veličine po vašoj želji,neko voli da su mu kore tanje, neko deblje.Tepsiju prethodno podmazati i staviti papir za pečenje.
Koru premazati sa džemom od kajsija da vam bude prekrivena cela kora.
Napraviti fil od seckanih oraha,mlevenih oraha,cimeta i šećera ( belanca ostavljamo za zadnju koru) i podeliti fil na 3 jednaka dela. Posuti trećinu fila preko džema.Na kraju staviti i treću koru,izbosti je viljuškom i ostaviti ceo kolač u plehu da odstoji 40 minuta.
Prijatno!!!!
a gde se izgubi kvasac u tekstu, molim pojasnite,da li se posebno aktivira ili šta...?
ОдговориИзбришиJa koristim suvi kvasac koji ide direktno u brašno a vi, ako koristite kvasac koji se aktivira, izmešati sa malo mleka i šećera i sipati u brašno sa preostalim mlekom.
Избриши