среда, 27. новембар 2019.

Vegan almond truffles

Kod nas Srba danas počinje božićni post i traje sve do Božića. 
Ja sam za početak posta napravila ove kuglice, koje mogu da upotrebim i za dezert a i za doručak, jer meni je doručak najteži, uvek šta? Po nekad je to džem i hleb, ponekad ajvar i hleb,ponekad smoothie, i tako se snalazimo..


1 cup = 250 ml
Sastojci:  1 cup mlevenih blanširanih badema, 1 cup ne zaslađenog kokosovog brašna, 1/3 cup puter od badema, 2 kašike javorovog sirupa, 1 do 2 kašičice vanilinog ekstrakta
i još: kokos za valjanje kuglica

Priprema:  Sve sastojke staviti u zdelu i spatulom sjediniti, ili ako vam je lakše rukom, uradite tako.

Manjom kašičicom za sladoled vaditi smesu i uvaljati dlanovima u kuglicu.
Ja sam moje kuglice merila i svaka jedna je po 12 g, nisam htela da mi budu veće. Vi odlučite koliko velike želite da vam budu.
Pripremljene kuglice staviti na pleh.

U tanjir sipati 1/4 cup kokosa i svaku kuglicu uvaljati u kokos, moraćete da se pomognete rukama, jer se malo teže lepi kokos za kuglice.
Ostaviti ih nazad na pleh ili poređati u neku kutiju, zatvoriti i ostaviti na hladnom mestu, ili u frižider da se kuglice stegnu.

Pred služenje staviti ih u papirne korpice i poslužiti.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар