четвртак, 28. новембар 2019.

Vegan krem supa

Kod nas Srba 27 novembra je počeo božićni post, evo vam jedna od ideja šta napraviti ukućanima za to vreme, supa / čorba je toliko dobra da je mogu jesti i svi ostali koji ne poste i koji jedu gluten free i za one koji koriste lactose free ishranu.


Sastojci: 2 velike glavice belog luka, 2 manja krompira, 100 g iseckanog svežeg kupusa, 1 štapić celera, 1 mala glavica crnog luka, 2 lista lorbera, 1 kašika seckanog peršuna, po ukusu so i biber, voda, 250 ml starog hleba ( ako je potrebno koristiti gluten free hleb )

Priprema:  Očistiti svo povrće.
U manju šerpu staviti cele čenove belog luka,( ne brinite, neće vam trebati da posle ove čorbe ribate zube kaladontom i vodicom za ispiranje, jer tokom kuvanja beli luk izgubi svoj miris a za one, koji vole beli luk, biće pravi užitak ) celerov štapić iseckan na polumesece, krompir isečen na kockice, svež kupus isečen na kockice i crni luk isečen na sitnije kockice.
Dodati lorber, so i biber ( ko želi može da koristi i beli biber i domaći suvi začin ) naliti sa vodom da vam voda bude preko povrća oko 2 do 3cm ili u zavisnosti koliko želite da vam je supa gusta / retka.
Kuvati dok se povrće ne raskuva.

Za to vreme uzeti čašu od 250 ml ili cup i u njoj iseckati stari hleb na kockice da napunite tu čašu. Trebaće oko 2 tanja parčeta hleba.
Ako je za osobe koje jedu hranu bez glutena onda koristiti hleb koji ne sadrži gluten.
Ostaviti na stranu.
Peršun oprati, osušiti i iseckati što sitnije.

Kad je povrće skuvano, dodati isečen hleb u čorbu i sve izmrviti štapnim mikserom.
Ako ne želite glatku čorbu već volite da vidite komadiće povrća, onda uzeti jedan deo čorbe, sipati preko hleba i to samleti u blender i vratiti nazad u čorbu sa komadićima povrća.
Mi više volimo da nam je čorba glatka.

Za one koji ne poste mogu da dodaju kašiku gustog jogurta u čorbu, posuti seckanim peršunom i malo tucanom paprikom i poslužiti.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар