Ovih dana vrlo retko idemo u prdavnicu po hranu, koristimo maksimalno ono što imam u kući i tako je ovo jelo i nastalo, jer svo povrće koje sam imala u frižideru sam iskoristila, ali ni jedno nije bilo dovoljno za samostalno jelo...od svačega po malo ispade fantastičan ručak na kašiku. Kuvala sam ga u krčku na tihoj temperaturi 8 sati, uh ovo je prste da poližeš i imaćemo za nekoliko dana.
Sastojci: 1/2 male glavice svežeg kupusa, 1/2 male glavice karfiola, 2 veća krompira, 3 do 4 šargarepe, 1 paškanat, 750 do 1kg mesa ( količinu odredite sami ), 2 do 3 lista lorbera, 2 do 3 ljute papričice ili suve paprike, 1 konzerva od 350 g seckanog paradajza, 150 do 200 ml kuvanog paadajza iz flaše ( passata ), po ukusu začini; suvi začin, biber, so peršun, 1 struk praziluka, 3 do 4 čena belog luka
Priprema: Svo povrćče očistiti, oprati i iseći na kockice
Meso oprati i kratko probariti, isipati tu vodu a meso isprati hladnom vodom. ( ja sam koristila suva i sveža rebra )
Obično kad koristim suvo meso, prvo ga malo obarim pre nego što ga koristim za jelo, ko želi da ima jači ukus dimljenog mesa ne mora to da radi.
Meso oprati i kratko probariti, isipati tu vodu a meso isprati hladnom vodom. ( ja sam koristila suva i sveža rebra )
Obično kad koristim suvo meso, prvo ga malo obarim pre nego što ga koristim za jelo, ko želi da ima jači ukus dimljenog mesa ne mora to da radi.
Sipati paradajz iz konzerve, a kuvani paradajz iz flaše, razmutiti u 1 l vode i preliti preko svog povrća. Ako nemate dovoljno tečnosti, dodajte još onoliko koliko želite.da vam je varivo gusto. Ja sam sipala skoro 1.5 l pileće supe.
Ja sam htela da se kuva na tihoj temperaturi i to se krčkalo 8 sati, ko želi jelo može da krčka i preko noći i ručak će se sam skuvati za sledeći dan.
Ko nema krčko može sve to da stavi u zemljanu šerpu pa u rernu i neka se krčka u rerni.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар