U našoj kući se sočivo ne koristi dovoljno koliko bi trebalo i obećala sam sebi da ću ga od sada malo češće koristiti.
Sastojci za preliv: 60 ml maslinovog ulja, sok od 1 limuna, po ukusu so i biber
Priprema: Sočivo /Leću očistiti i isprati pod mlazom hladne vode.
Naliti vodom i skuvati je i ko želi može dodati 1 lovorov list i 1čen belog luka.Pazite da je ne prekuvate.
Ko želi, može da koristi i iz konzerve.
Ako koristite iz konzerve dobro je isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.
Svo povrće očistiti, oprati i iseckati na kockice, staviti u veću zdelu.
Beli luk sitno iseckati kao i peršun te i to dodati u zdelu i na kraju dodati oceđeno sočivo / leću.Umutiti viljuškom sastojke za preliv, preliti preko i vrlo nežno sjediniti.
Ostaviti bar pola sata u frižider da se ukusi sjedine.
Pred služenje izmrviti feta sir i posuti odozgore.
Možete poslužiti u individualnim zdelicama ili u jednu veću.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар