недеља, 26. април 2020.

Salata od sočiva / leće na mediteranski način

U našoj kući se sočivo ne koristi dovoljno koliko bi trebalo i obećala sam sebi da ću ga od sada malo češće koristiti.


Sastojci: 200 g sočiva / leće, 2 mala krastavca ili 1 veći, 150 g cherry paradajz, 4 do 5 struka mladog luka, 3 čena belog luka, 100 g izmrvljena feta, 1 vezica peršuna, 1 mala ljutika
Sastojci za preliv: 60 ml maslinovog ulja, sok od 1 limuna, po ukusu so i biber

Priprema:  Sočivo /Leću očistiti i isprati pod mlazom hladne vode.
Naliti vodom i skuvati je i ko želi može dodati 1 lovorov list i 1čen belog luka.
Pazite da je ne prekuvate.
Ko želi, može da koristi i iz konzerve.
Ako koristite iz konzerve dobro je isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.

Svo povrće očistiti, oprati i iseckati na kockice, staviti u veću zdelu.
Beli luk sitno iseckati kao i peršun te i to dodati u zdelu i na kraju dodati oceđeno sočivo / leću.
Umutiti viljuškom sastojke za preliv, preliti preko i vrlo nežno sjediniti.
Ostaviti bar pola sata u frižider da se ukusi sjedine.
Pred služenje izmrviti feta sir i posuti odozgore.
Možete poslužiti u individualnim zdelicama ili u jednu veću.


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар