Iz kuće se ne izlazi da bi se išlo po namirnice, dokle god baš ne moramo, tako da mesimo hleb a sve ostalo imamo u kuči. Ja volim da mesim hleb i ovo mi teško ne pada. Ovaj hleb je pravljen od belog brašna i jednog dela belog kukuruznog brašna a obogatila sam ga svežim divljim vlašcem i belim lukom, inače to ne mora da se koristi, ali mi volimo.
i još: 10 g otopljenog putera, iseckan vlašac i beli luk
Priprema: Prosejati oba brašna u vanglicu, dodati suvi kvasac i so i promešati. Napraviti udubljenje u brašno, dodati jogurt, otopljen puter i 250 ml toplog mleka i zamesiti testo. Isipati na radnu površinu i dobro izraditi testo da dobijete glatko i elastično testo, ako je potrebno dodati još po malo brašna ili mleka. ( ne upijaju sva testa podjednako tečnost ) Oblikovati u kuglu, premazati sa vrlo malo ulja, vratiti nazad u vanglicu, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo podigne.
Ohladiti hleb, iseći ga nožem za hleb i poslužiti uz varivo ili hleb je odličan da se naprave i sendviči od njega.
Uživajte u ovom divnom hlebu.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар