понедељак, 27. април 2020.

Crispy baked buffalo wings

Danas smo planirali da imamo malo drugačiji ručak no obično, uželeli smo se pilećih krilca pečenih na roštilju...od ranog jutra je kiša počela da pada i evo sada, u kasnu noć, još uvek nije stala, tako da smo morali da odustanemo od roštilj,a pa su krilca završila u rerni.


Sastojci:  1 kg pilećih krilca, 2 male kašičice praška za pecivo, 1 kašičica belog luka u prahu, 1/2 kašičice ljute mlevene paprike ili po ukusu, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
Sastojci za ljuti sos:  250 ml ljutog sosa za pileća krilca, 100 g putera, 2 kašike paradajz pire, 2 kašičice worcestershire sos, 1 kašičica meda, 1/2 kašičice belog luka u prahu
Sastojci za beli sos: 200 g gustog grčkog jogurta ili kisele pavlake, 2 čena propasiranog belog luka, 1, kašičica limunovog soka, 1 kašika sitno isečenog peršuna

Priprema:  Pileća krilca oprati i iseći one male krajeve na njima.
Svako krilce odvojiti na dva parčeta.
Svako parče osušti kuhinjskim papirom, ako treba, menjajte papir jer krilca da bi bila hrskava moraju da budu potpuno suva, ako nisu potpuno suva, neće vam biti hrskava.
Sve začine izmešajte, posduti preko krilca i sve dobro izmešajte.
Na žicu, koju možete da stavite u rernu, naređajte krilca sa malo prostora između i staviti ih u frižider da odstoje tako ne pokrivena 8 sati.
Što su krilca bolje osušena to će vam biti hrskavija.

Uključiti rernu da se greje na 200°C sa ventilatorom.
Staviti žicu na pleh gde će se otapati ekstra masnoća ( da ne ribate pleh mnogo prekrite ga sa alu folijom ) i pecite ih oko dvadesetak minuta, okrenuti krilca i peći ih još 10 do 15 minuta ili dok vam ne budu hrskava.

Dok se krilca peku, pripremite ljuti sos.
U šerpicu staviti sve sastojke i grejati dok se puter ne otopi, izmešajte žicom za mućenje.
Izvaditi pečena krilca i staviti ih u veću zdelu, preliti ljuti sos ( ostavite jedan deo za ekstra umakanje ko voli ) preko njih i sve izmešajte zajedno tako što ćete tresti činiju.
Ko želi, može ih ponovo staviti na zicu i vratiti nazad u rernu još 5 do 10 minuta da se sos malo osuši.
Ja ih nisam vraćala u rernu jer sam već bila toliko gladna da nisam mogla više da čekam te smo ih jeli odmah iz sosa.

Za beli sos, koji se obično služi uz ljuta pileća krilca da malo razblaži ljutinu, a koji mi posebno volimo, izmešati sve zajedno i poslužiti zajedno sa krilcima.
Uz pileća krilca može se poslužiti pomfrit ili povrće isečeno na štapiće, uz obavezno hladno pivo.
Nama se pivo nije pilo, tako da nismo ga ni poslužili.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар