четвртак, 16. септембар 2021.

Dinstana blitva sa pasuljem

 Volim blitvu, ali je sve do ove godine nismo toliko koristili u ishrani..od kada smo je posadili u bašti svašta sam od nje pravila i još je uvek ima dosta. Moja prijateljica je zamrzava za zimu, ja ne znam koliko je to dobra ideja, jer je isuviše nežna tako da ću se potruditi da je iskoristim maksimalno dok je još ima..

Ovo vam je odlična ideja kad hoćete da se malo odmorite od mesa ili za dane posta na ulju.


Sastojci: 450 g blitve, 45 ml maslinovog ulja, 2 do 3 čena  belog luka, 1 mala glavica crnog luka, 450 g skuvanog pasulja, so i beber po ukusu, prstohvat tucane paprike

Priprema:  Blitvu oprati i odstraniti drške i delove gde ima veće zadebljanje od drške. 

U veći i dublji tiganj sipati i zagrejati maslinovo ulje, dodati luk isečen na rebarca ili ako volite, na kockice i pržiti samo da se zastakli.

Ja sam koristila razne vrste pasulja ( bean medley ) iz konzerve. Isprati pod mlazom hladne vode i ocediti. U crni luk dodati sitno sečen beli luk i propržiti samo da zamiriše, dodati ocedjen pasulj i njega kratko propržiti i na kraju dodati sitno isečenu blitvu i samo propržiti dok blitva ne omekša. Nemojte je dugo pržiti jer zaista nema potrebe. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati tucanu papriku i poslužiti toplo. Odlično je i hladno.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар