Vrlo često vidite kad čitate strane blogove da se spominje simple sirup I koriste ga za mnogo što šta...za dodatk piću, čaj, preliv za njihove pancakes, preliv preko sladoleda, premazivanje biskvitnog testa za torte..Sirup možete napraviti od bilo kog voća.
Sastojci: 250 g svežih bresaka, 150 g šećera, 165 ml vode
Priprema: Breskve oprati I iseći na komadiće, posutoi šećerom, naliti vodom I pustite sa provri na osrednjoj temperaturi, kad provri, smanjiti temperaturu I kuvati na tihoj temperaturi oko 20 minuta ili dok ne vidite da počne tsčnost da se zgušnjava. Treba da bude gusto kao kad kuvate sirup kojim prelivate baklavu.
Skloniti sa ringle, procediti kroz gustu cediljku, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, sipati u flašicu, zatvoriti I ostaviti u frižider I koristiti po potrebi.
Skloniti sa ringle, procediti kroz gustu cediljku, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, sipati u flašicu, zatvoriti I ostaviti u frižider I koristiti po potrebi.
Kad kuvate nemojte poklapati jer vrli lako može da iskipi.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар