Najbolje je napraviti posle podne ili uveče i ostaviti preko noći u frižider..idealno je za mala slavlja ili desert za vas i vaše najmilije.
Imam ovde još jedan recept za čokoladnu kremu, drugačiju od ove, pa možete da izaberete koja vam se više sviđa.
Sastojci: 280 g čokolade za kuvanje ili gorke čokolade, 1 jaje, 2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanilla paste, prstohvat morske soli, 250 ml slatke pavlake, 3 kašičice šećera*****, bobice voća za ukras,listići nane
Priprema: Pripremiti onoliko posudica koliko vas ima u kući ili još bolje, pripremiti manje čašice gde možete da sipate oko 75ml jer ovaj desert je ipak dosta kaloričan te je bolje da ga ima manje u čaši.
U zavisnosti koju čokoladu koristite,dodaćete šećer. Ako koristite polu slatku čokoladu, dodajte manje šećera, samo kašičicu i po, ako koristite gorku čokoladu onda sve tri kašičice a ako koristite mlečnu čokoladu ( ja sam mešala gorku i mlečnu čokoladu,pola pola) onda nema potrebe za dodavanjem šećera, jer čokolada je već dovoljno slatka.
U blender dodati sitnije sečenu čokoladu, jaje, vanilu i prstohvat soli i sve to samleti koliko se može samleti.
Sipati u čaše,koje ste stavili na neki manji pleh ili poslužavnik, ostaviti u frižider da se stegne, najmanje 1 sat.
Pre služenja ukrasiti sa bobicama voća i listićima nane i poslužiti hladno.Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар