Idealan napitak za tople dane ili lagana večera....kod nas je bila užina.
Sastojci: 1 engleski krastavac, 750 ml jogurta, 1 kašičica soli, 1 puna šaka peršunovog lišća, 1 l hladne vode, 1 kašičica jabukovog sirćeta ( ne mora ), 1 čen belog luka ( ne mora )
Priprema: Krastavac oprati i po vašem izboru, oljuštiti ili ne. Ja nisam. Iseći na kockice.
Peršunovo lišće oprati i otresti od viška vode. Čen belog luka oljuštiti i iseći na šnitice
Sve sastojke staviti u blender ( u originalnom receptu nema belog luka i jabukovog sirćeta, ja sam dodala jer volim a vi, kako hoćete ) glatku masu i poslužiti odmah.
Po želji možete početi sa manjom količinom vode i dodavati onoliko koliko vi volite da je gusto.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар