субота, 12. новембар 2022.

Hrskava pileća krilca na marokanski način

Odavno nismo jeli pileća krilca pa dođe red i na njih.


Sastojci: oko kg do 1.25 kg pileća krilca, 20 ml ulja, 1 kašičica dimljene crvene paprike, 1 kašičica mlevenog cumina, 1/4 kašičice cimeta, 1/4 kašičice mlevenog đumbira, 1/4 kašičice ili po ukusu, ljute mlevene paprike, 1/4 kašičice kurkume, pola kašičice soli, 1/4 kašičice bibera

Sastojci za umak od jogurta:  250 ml gustog jogurta, 30 ml sveže isceđenog soka od limuna, 1 puna kašika sitno iseckane nane / mente, 1 kašika sitno iseckanog korijandera, 2 kašike meda, ili po ukusu, po ukusu so i biber

Priprema:  Krilca očistiti od onih malih krilca na kraju, viška kožice i masnoće, oprati ih i osušiti.
U veću zdelu staviti osušena krilca, preliti sa uljem i dobro ih izmešati da se ulje obavije oko mesa.

U posebnu zdelicu sipati sve začine i izmešati ih kašičicom da se sjedine.
Sipati začine preko krilca i ponovo ih izmešati da se začini ravnomerno rasporede po krilcima.

Pleh prekriti alu folijom, ako imate ovu novu vrstu, za koju se ništa ne lepi, ako nemate, blago premazai foliju sa vrlo malo ulja ili isprskati sprejom za pečenje i naređati krilca, ali da se ne dodiruju, nego da ima malo prostora između.

Uključiti rernu na 200°C i kad se zagreje, peći pripremljena krilca, oko 40 minuta, ili dok vam lepo ne porumene. Na pola pečenja, okrenuti krilca.

Dok se krilca peku, pripremiti umak od jogurta.
Sve sastojke staviti u zdelu i izmešati, ako je potrebno, dodati još soli i bibera.

Krilca možete poslužiti sa domaćim pomfritom ili šta vi već volite i hladnim pivom.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар