понедељак, 3. март 2014.

Zapečen grejpfrut sa medom,vanilom i kardamom

Divan i osvežavajući doručak
Sastojci:
2 veća grejpfruta
2 kašike meda
1 kašičica vanilinog ekstrata
1 kardamom semenkica,ili prstohvat mlevenog
Priprema:
Stavirti samo gornji grejač da radi.

Grejpfrut preseći na pola i ako je potrebno iseći ih malo dole da vam stoje ravno.

Sa malim,oštrim nožem,iseći svuda okolo membrane.

Svaku polovinu voća staviti u plitku vatrostalnu posudu ili ih staviti sve zajedno, samo što će vam onda sok iscuriti u posudu,pa moraćete da sipate kašikom u zdelicu,iz koje ćete poslužiti.

U manju posudicu staviti med, vanilinu esenciju ( ja sam ovde koristila i na vrh noža prah od vanile), i isitnjene semenke kardamoma (otvoriti prvo,pa sitne semenke isitniti u avan) i sve to sjediniti.

Kašikom preliti sa smesom preko grejpfruta,posuti još malo kardamom, pa staviti u rernu da se peče ispod gornjeg grejača oko 4 do 6 minuta.

Ostaviti da se malo prohladi pa poslužiti mlako ili sobne temperature.

Zapečeni grejpfrut

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Ovo je prava poslastica za mene koja obožavam grejpfrut, odlična kombinacija koja mi do ovdje miriše, sutra već grejpfrut ide u pećnicu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Branka moja i ja ga volim, ali ga ne smem jesti a tebi želim da uživaš sa svim čulima.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Krasno izgleda u svojoj bogatoj narandzastoj boji!

    ОдговориИзбриши