уторак, 6. мај 2014.

Punjene prženice

Obično nedeljom volimo da pripremimo neki, malo kaloričniji obrok, za naše ukućane, deca a i mi odrtasli, volimo prženice. Ove su malo drugačije, koje možete poslužiti i za večeru ili, sa zelenom salatom i ručak,preko nedelje.



Sastojci:

8 do 10 debljih parćića hleba za sendviče
50 g izrendanog parmezana
200 do 250 g sitnije šečenih šampinjona
4 struka mladog luka
2 čena belog luka
2 grančice majčine dušice
100 g gouda sira
200 g pršuto
2 jaja
100 ml mleka
so i sveže samleveni biber
1 do 2 kašike putera
2 pune šake mladog ili baby spanaća
puter za prženje

Priprema:

U dublji tiganj staviti puter i kad se otopi, dodati sitno iseckan mladi luk, pasirani beli luk, šampinjone i pržiti ih oko 5 minuta ili dok vam šampinjoni ne omekšaju i na kraju dodati opran i očišćen spanać i izdinstati ga samo dok ne omekša. Skloniti sa vatre. Pobiberiti, dodati sitno iseckanu majčinu dušicu i posoliti po ukusu i polovinu izrendanog parmezana i sve izmešati i ostaviti sa strane da se ohladi.

U  dublju i široku zdelu umutiti jaja, dodati mleko i drugu polovinu izrendanog parmezana i sve sjediniti.

Hleb istanjiti sa oklagijom, po želji možete otkloniti koricu, ja nisam, svako parče hleba premazati sa kašikom-dve smesom od jaja, staviti kašiku-dve smese od šampinjona,preko staviti  štapić gouda sir, koji ste isekli na onoliko delova koliko imate hleba ( ja sam napravila 6 za nas dvoje i pojeli smo po dva ) i preko toga staviti po parče pršuto, koji ste iskidali na polovinu i zaviti u rolnicu.
Tako uraditi dok imate materijala.

Tefonski tiganj zagrejati, staviti malo putera.

Svaku rolnicu  zamočiti u smesu od jaja i pržiti dok ne porumeni sa svih strana.

Tako ispržene rolnice zamotati u ostatak pršuto i poslužiti.

Ideja za ove prženice je odavde,ja sam pravila po našem ukusu.




Prijatno!!!!!!

6 коментара: