четвртак, 2. април 2015.

Posna salata od pasulja i tune

Idealno za vreme posta ili za vegetrijance....nama je bio ručak


Sastojci:

1 konzerva od 540 ml pasulja
2 konzerve od 198 g tune ( može u ulju ili u vodi )
1 puna kašika sitno iseckanih kapara
6 struka sitno iseckanog mladog luka
2 sitnije iseckane ljutike
po 1 kašika sitno iseckane mirođije i peršuna
1 mala sitno iseckana ljuta papričica ili pola kašičice, tučene ljute paprike
pola kašičice italijanskog začina
30 do 45 ml belo balsamico sirće
30 do 45 ml maslinovog ulja
po ukusu sveže samleven biber i morska so
100 g sitnog kao grožđe, paradajza,isečćenog na četvrtine

Priprema:

Ako nemate pasulj iz konzerve, onda ga sami skuvajte, ja sam koristila pasulj iz konzerve.
Ocediti pasulj iz konzerve i isprati ga hladnom vodom i ostaviti da se ocedi.
Sipati u zdelu.

Tunu ocediti od viška tečnosti, ako koristite tunu sa uljem, onda ostaviti jedan deo ulja, moja tuna je bila pakovana sa vodom i ja sam je potpuno ocedila.
Rastresti je sa viljuškom i dodati pasulju.

Svo ostalo povrće i začine dodati u zdelu, posoliti,pobiberiti i dodati balsamico sirće i maslinovo ulje.
Ako koristite tunu sa uljem nemojte dodavati ekstra ulje da ne bude previše.
Sve izmešati i ostaviti pola sata da se okusi sjedine.

Ovakvu salatu možete poslužiti na postelji od zelene salate ili je jesti sa tostiranim hlebom.

Pasulj može da bude beo, braon, šaren..koji god vi volite.
Umesto tune može da se koristi i kuvana piletina.
Ja sam koristila solid light meat tuna, koja mi je mnogo bolja i ukusnija od obične tune i ova tuna uopšte ne miriše na ribu, tako da je deca vrlo rado jedu.


Prijatno!!!!

14 коментара:

  1. Mnogo mi se sviđa ova salata.Baš je dobar predlog za post.Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Jako lepo izgleda. A, u ukus ne sumnjam:) Divan obrok.

    ОдговориИзбриши
  3. Zvuci savrseno. Moram da vas pitam sta je to ljutika ? vidim da ga cesto koristite a ja nemam predstavu sta je to

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. LilJeJa, ljutika je luk koji se na srpskom zove luk arpadžik ili aljma a na engleskom je shallots.Volim taj luk i vrlo često ga koristim.

      Избриши
    2. Hvala puno! Ako se koristi pasulj koji nije iz konzerve da li da se samo obari (skuva) u vodi? da li moze pinto beans?

      Избриши
    3. Ja bih ga skuvala sa nekim čenom belog luka, 1 lovorovim listom i 1 malom glavicom crnog luka, samo da mi da malo lepši ukus a i ne mora, može sa se skuva, može pasulj koji voliš.Topli pozdrav.

      Избриши
    4. Hvala puno i izvinite na previse pitanja! Cim probamo javljamo utiske!

      Избриши
    5. Nikad nije previše pitanja i sve što te interesuje, pitaj. Topli pozdrav.

      Избриши
    6. Napravljeno danas i ispalo je savrseno!

      Избриши
    7. Da znaš da si me jako obradovala i od srca ti hvala.

      Избриши
  4. Ova salata je odličan obrok , jako mi se sviđa kombinacija i baš si je lijepo servirala !

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je da ti se dopada i ja volim ovakve salate, koje su mi ustvari kompletan obrok.Hvala.

    ОдговориИзбриши